Sivas Kent Estetik Kurulundan Köksal'a ziyaret

Sivas Kent Estetik Kurulundan Köksal'a ziyaret

SİVAS (AA) - Sivas Belediyesi tarafından kurulan Sivas Kent Estetik Kurulunun, Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Beşir Köksal'ı...

SİVAS (AA) - Sivas Belediyesi tarafından kurulan Sivas Kent Estetik Kurulunun, Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Beşir Köksal'ı ziyaret ettiği bildirildi.

SESOB'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Kent Estetik Kurulu Başkanı Belediye Meclis Üyesi Adem Kardaş, kurul üyeleri, Mimarlar Odası İl Temsilcisi Serdar İnce ve Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğünde görevli İnşaat Mühendisi Ayfer Aydın ile Köksal'ı ziyaret ederek, yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Kardaş, kurul olarak yönetmelik çıkardıklarını, bu konuda esnaf teşkilatını da ziyaret ederek, öneri ve görüşlerini alacaklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Bu yönetmeliğin amacı, belediye yetki ve görev sınırları içerisinde kalan yerlerde, şehir estetiğine, tarih ve doğal değerlere uygun ilke kararları geliştirerek, yerleşime ve yeni açılacak alanlardaki yapıların estetik çözümlerine yönelik örnek kentsel mekanlar elde etmektir. Düzenli bir kentsel çevrenin oluşturulması için reklam, tabela, gölgelik, iletişim ve haberleşme araçlarının yol açtığı görsel kirliliği ortadan kaldırarak şehir estetiğine katkıda bulunmayı amaçladık."

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Köksal ise yapılan çalışmalarda esnafların mağdur edilmemesi gerektiğine işaret etti.

Sivas Kent Estetik Kurulunun yapmış olduğu çalışmalara katkı sunmak istediklerini vurgulayan Köksal, "Sivas Belediyemizin bünyesinde böyle bir kurul oluşturulması çok önemlidir. Her ilde olduğu gibi ilimizde de görüntü kirliliği oluşmakta ve insanlarımız bundan rahatsız olmaktadır. Kurulun yapmış olduğu çalışmaları yakından takip edeceğiz. Fikir birliği yaparak esnaflarımızın mağdur edilmeden çalışmalara katkı sağlayacağız. Kurul başkanının şahsında yönetim kurulunu tebrik ediyor, güzel çalışmalar yapmasını temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :