Sivas Belediyesinin işaret dili kursu

Sivas Belediyesinin işaret dili kursu

SİVAS (AA) - Sivas Belediyesi ve Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile işaret dili kursu açıldı.Sivas Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre,...

SİVAS (AA) - Sivas Belediyesi ve Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile işaret dili kursu açıldı.

Sivas Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, belediye Engelliler Kültür Sitesi'nde hafta içi her gün 17.30 - 20.00 saatleri arasında 3 ay sürecek kursa 40 kursiyer katılıyor.

İşaret Dili Eğitmeni ve aynı zamanda kendisi de bir işitme engelli olan Mustafa Epik, işaret dilinin toplumda yaygın olmadığı için bu eğitimlerin yapılmasının önemli olduğunu belirtti.

Çok sayıda işitme engelli olduğunu ve onlarla iletişim kuracak kişi sayısının da az olduğuna dikkati çeken Epik, açılan kursu bu açıdan önemsediklerini aktardı.

Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Tuncay Baral da, Sivas Belediyesi ile dezavantajlı gruplara yardımcı olmak için böyle bir kursu açmaya karar verdiklerini söyledi.

Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın da kursun gerçekleşmesinde katkısı bulunanlara teşekkür ederek, "Dezavantajlı dediğimiz gruba yardımcı olmak adına Sivas Belediyesi olarak ve paydaş kurumlarımızla çok güzel hizmetler yapıyoruz.

Mustafa Epik belediyemizin memurudur, 3 ay boyunca sizlere işaret dili eğitimi verecek. Sizlerde bu anlamda derdini ifade edemeyen kardeşlerimize yardımcı olacaksınız.

Sivas Belediyesi olarak bizler insanların en hayırlısının insanlığa faydalı olanlar olduğunu düşünüyoruz. Bu sebeple işitme engelli kursu açıyoruz hayırlı olsun." dediği belirtildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :