Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Candaş'ın öldürülmesi

Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Candaş'ın öldürülmesi

Savcılıkça ifadesi alınan 3 kişi, tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi

İSTANBUL (AA) - Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Candaş'ın öldürülmesiyle ilgili savcılıkça ifadesi alınan 3 şüpheli, tutuklanmaları istemiyle mahkemeye gönderildi.

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, Candaş'ın, 18 Temmuz 2016'da belediye binasında uğradığı silahlı saldırıda öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirilen 3 şüphelinin, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Murat Tekeli tarafından ifadesi alındı.

Soruşturmayı yürüten savcı Tekeli, bir inşaat firmasının sahipleri olduğu belirtilen R.K. ve S.K. ile bir çalışanın, tutuklanmaları istemiyle nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilmesine karar verdi.

Şüphelilerin, nöbetçi hakimlikçe sorgulanması bekleniyor.

- Süreç

İmardan sorumlu Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Candaş, 18 Temmuz 2016'da belediye binasında uğradığı silahlı saldırıda ağır yaralanmış, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonlarda, aralarında saldırganın da bulunduğu 10 kişi gözaltına alınmış, 6'sı tutuklanmıştı.

Sanıkların ''kasten öldürme, kasten öldürmeye yardım ve azmettirme" suçlarından yargılandığı dava devam ediyor. Son duruşmada, bir sanık tahliye edilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :