Şişecam Topluluğu 4. Sürdürülebilirlik Raporu'nu yayımladı

Şişecam Topluluğu 4. Sürdürülebilirlik Raporu'nu yayımladı

Rapor, görme engelli çalışanların erişiminin sağlanması amacıyla sesli kitap olarak da hazırlandı- Şişecam Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Prof. Dr. Kırman:- "Yarattığımız değeri bugünkü seviyesine taşımamızın ve sürdürülebilir kılm

İSTANBUL (AA) - Şişecam Topluluğu, şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkeleri doğrultusunda hazırladığı 4. Sürdürülebilirlik Raporu'nu yayımladı.

Şişecam Topluluğu'ndan yapılan açıklamaya göre, insana ve çevreye duyarlılık anlayışıyla faaliyetlerine devam eden topluluk, 4. kez Sürdürülebilirlik Raporu hazırladı.

Rapor, görme engelli çalışanların erişiminin sağlanması amacıyla sesli kitap olarak da hazırlandı. Söz konusu sesli kitap Türkçe ve İngilizce olmak üzere iki ayrı dilde Şişecam'ın kurumsal web sitesinde yer aldı.

Ayrıca dağıtılan tüm broşürlere braille alfabesi ile yazılmış bir bölüm eklenerek, rapora sesli kitap olarak erişilebilecek web sayfasının adresi verildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Şişecam Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman, küresel pazarda ilk üç arasında yer alma hedefine ulaşmak için yürüttükleri stratejik planın öncelikli unsurları arasında, sürdürülebilirlik ilkelerine uyumun yer aldığını dile getirdi.

Kırman, 2016-2017 döneminde BİST Sürdürülebilirlik Endeksi'ne girmelerinin, bu bağlamdaki yüksek performanslarının en önemli göstergelerinden biri olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Topluluk olarak faaliyetlerimizi sosyal sorumluluk, insana ve çevreye duyarlı bir yaklaşımla sürdürüyoruz. 13 ülkede 22 bine yakın çalışanımızla dünyanın önde gelen sanayi kuruluşları arasında yer alan küresel bir aileyiz. Yarattığımız küresel değeri artırarak sürdürmenin en önemli unsuru olan çalışanlarımız için mutlu, üretken, verimli, güvenli ve farklılıklara saygılı bir çalışma ortamı oluşturmaya yönelik uygulamalarımıza devam etmekteyiz. Bir dünya şirketi olarak, yarattığımız değeri bugünkü seviyesine taşımamızın ve sürdürülebilir kılmamızın temelinde faaliyetlerimizi sosyal sorumluluk bilincinin yanı sıra insana ve çevreye duyarlı bir yaklaşımla sürdürmemiz yatıyor."

Kırman, 2011'den bu yana sürdürdükleri "Cam Yeniden Cam" projesi ile geri dönüşüm toplumuna geçişi desteklediklerine işaret ederek, proje başlangıcından bu yana toplam 233 bin ilköğretim öğrencisine geri dönüşüm konusunda eğitim verdiklerini, 17 bin 400 kumbara hibe ettiklerini ve 740 bin ton cam ambalaj atığının geri dönüşümünü sağladıklarını bildirdi.

Kurumsal yönetim ilkelerinin, topluluğun temel taşlarından birini oluşturduğunu aktaran Kırman, "Hayata geçirilen yönetim uygulamaları sonucunda 2015'te yapılan değerlendirmeye göre 93,53 olan kurumsal yönetim derecelendirme notumuz 2016'da 94,41'e yükseldi. Elde ettiğimiz bu başarıyı daha ileri noktalara taşımak için topluluk olarak dürüstlük, şeffaflık, tarafsızlık ile yasalara ve düzenlemelere uyum ana prensipleri çerçevesinde çalışmalarımızı geliştirerek sürdürmek öncelikli hedeflerimiz arasında yer almaktadır." değerlendirmesini yaptı.

Kırman, sürdürülebilir büyüme anlayışlarının temelinde, iş süreçlerini daha etkin bir şekilde yönetmenin ve verimliliğin üst seviyelerde tutulmasının yer aldığını da ifade etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :