Şırnak'taki terör saldırısı

Şırnak'taki terör saldırısı

Saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Süleyman Güneri'nin Aydın'daki baba evine acı haber ulaştı

AYDIN (AA) - Şırnak-Van karayolunda güvenliği sağlayan askerlere PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Süleyman Güneri'nin Aydın'daki baba evinde yas var.

Çine ilçesi Mutaflar Mahallesi'nde yaşayan şehit Güner'in (23) babası Ramazan (48) annesi Saliha Güneri'ye (42) acı haberi Çine Kaymakamı Özkan Demir ve Aydın İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Murat Kılıç verdi.

Baba evine dev Türk bayrağı asıldı, Kuran-ı Kerim okunarak, dua edildi.

Şehidin amcası Kadir Güneri, şehit Güneri'nin Şırnak'ta 2 yıldır uzman çavuş olarak görev yaptığını belirterek, şöyle konuştu:

"Çok üzgünüm. Elimizden gelen hiçbir şey yok. Gideni geri getiremeyiz. Genç yaşta gitti yeğenim. Vatan sağolsun. Keşke hepimiz böyle ölebilsek. Benim de bir oğlum var. Bir trafik kazasında ölmektense böyle vatan için şehit olmak daha iyidir."

Güneri, yeğeninin yıllık iznini Çine'de geçirdiğini ve dün Şırnak'a döndüğünü belirterek, şöyle konuştu:

"Kendisiyle en son görüştüğümde cumartesi günü uçakla gideceğini söyledi. Biraz daha kal dedik ama dinlemedi, gideceğini söyledi. Sonra cumartesi günkü uçağı kaçırdı. Pazar günü uçakla Şırnak'taki görev yerine gitti. Kader bu, biraz daha bekle dedik ama ecelin önüne geçemiyoruz. En büyük hayallerinden biri araba almaktı. Arabayı aldı daha taksitlerini ödüyordu. Çok fazla binemedi bile arabaya. Allah mekanını cennet eylesin."

Öte yandan şehidin kardeşi Tayfun Güneri'nin de Batman'da vatani görevinini yaptığı öğrenildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :