Şırnak'ta yöresel kıyafet ve el emeği sergisi

Şırnak'ta yöresel kıyafet ve el emeği sergisi

Geleceğe Işık Saçan Kadın Derneği ve Kadın Destek Merkezi işbirliğiyle yöresel kıyafet, el işlemeciliği, kilim ve yemek sergisi düzenlendi

ŞIRNAK (AA) - Şırnak'ta Geleceğe Işık Saçan Kadın Derneği ve Kadın Destek Merkezi tarafından yöresel kıyafet, el işlemeciliği, kilim ve yemek sergisi yapıldı.

Şırnak Kadın Destek Merkezi bahçesinde kurulan siyah yörük çadırında yöresel kıyafet, el işlemeciliği, kilim ve yemek sergisi açıldı.

Serginin açılışına Vali Ali İhsan Su, Belediye Başkan Vekili Turan Bedirhanoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, kurum temsilcileri ve sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı.

Vali Su, serginin kentte hayırlı olmasını dileyerek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Sergiyi gezen vatandaşlardan Fatma Bayık, Şırnak'ın yöresel el işlemeciliği ve çeyizlikleri görmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti.

Devletin verdiği imkanlarla eski günlere özlemleri tekrar yaşadıklarına işaret eden Bayık, "Burada kursiyerlerin imkanlarıyla yaptıkları el işlemelerini, çeyizlik eşyalarını görme fırsatı bulduk. Yöresel kıyafetler ve Şırnak'a özgü yemekleri de yapmışlar. Çok beğendim ellerine sağlık." dedi.

Kursiyerlerden Selma İnan da uzun süredir uğraştıkları iğne oyası ve el işlemelerini sergilediği için mutlu olduğunu ifade etti.

Evde boş zamanlarını merkeze gelerek değerlendirdiğini dile getiren kursiyerlerden Neval Çevik ise bu sayede ailesine maddi katkı da sunduğunu bildirdi.

Çevik, "Evde sıkılıyordum, bu nedenle merkeze başvurdum. Şimdi gayet memnunum. Çocuğum için burada oyun parkı da düşünülmüş." diye konuştu.

Geleceğe Işık Saçan Kadın Derneği Başkanı Hatice Atan, bir yıl önce terör olayları nedeniyle yapılan teröristlerin insanların huzuruna engel olduğunu anımsattı.

Atan, şunları kaydetti:

"Kadınlarımız yöresel kıyafetleri ile sergiye renk kattı. Misafirlerimize Şırnak yöresine ait yemekleri misafirlerimize ikram ettik. Terör olaylarından dolayı halay sesini duymamıştık. Kadınlarımız burada halay çekme fırsatını da buldular. Devletimiz bütün imkanlarını seferber ederek kenti inşa etmeye çalışıyor. İnanıyoruz ki kısa süre içinde eskisinden daha güzel bir kentimiz olacaktır."

Açılışta, kadınlar müzik eşliğinde halay çekti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :