Şırnak'ta sona eren terör operasyonu

Şırnak'ta sona eren terör operasyonu

Operasyonun sona ermesinin ardından bölgede güvenlik güçlerince arama tarama çalışmaları sürüyor- Bir evde silah, mermi, çok sayıda el yapımı patlayıcı, patlayıcı yapımında kullanılan malzeme, tüp, örgütsel doküman ile raflara dizilmiş yüzlerce ilaç ele g

ŞIRNAK (AA) - Şırnak il merkezinde terör örgütüne yönelik operasyonun tamamlanmasının ardından, bölgede güvenlik güçlerince gerçekleştirilen arama tarama faaliyetleri sürüyor.

Kentte PKK'lı teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların, barikatların bertaraf edilmesi, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarınca 14 Mart'ta başlatılan ve önceki gün sona eren operasyonun ardından güvenlik güçleri arama tarama faaliyetlerini sürdürüyor.

Teröristler tarafından yoğun olarak kullanılan mahalle ve evlerde güvenlik önlemleri artırılırken, Bahçelievler Mahallesi'nde bir evde yapılan aramada, uzun namlulu silah, 3 şarjör, 2 bin 695 mermi, 16 el yapımı patlayıcı, 50 tüp, 50 kilogram amonyum nitrat, patlayıcı yapımında kullanılan çeşitli malzemeler, örgütsel doküman ile teröristlerin ilaç deposu olarak kullandığı odada yüzlerce ilaç ele geçirildi.

Kentteki el yapımı patlayıcılar, bomba imha uzmanları tarafından etkisiz hale getirilirken, son 24 saatte 8 patlayıcı imha edildi, operasyonda etkisiz hale getirilen patlayıcı sayısı bin 552'ye yükseldi.

İl merkezinde 14 Mart'ta başlayan operasyonda 499 terörist etkisiz hale getirilmiş, çoğu el yapımı patlayıcılarla tuzaklanan 240 barikat kaldırılmış, 39 çukur kapatılmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler