Şırnaklı şehit annesine Anneler Günü'nde anlamlı ziyaret

Şırnaklı şehit annesine Anneler Günü'nde anlamlı ziyaret

Şırnak'ta geçen yıl PKK'lı teröristlerin açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden Bayram Tatar'ın annesi Meryem Tatar, AK Parti İl Kadın Kolları tarafından "yılın annesi" seçildi- İl Kadın Kolları üyelerinin evinde ziyaret ettiği anne Tatar:- "Oğlum bana karş

ŞIRNAK (AA) - EKREM PAYAN - Şırnak'ta 31 Mart 2016'da PKK'lı teröristlerin açtığı ateş sonucu yaşamını yitiren Bayram Tatar'ın annesi Meryem Tatar, AK Parti İl Kadın Kolları tarafından "yılın annesi" seçildi.

Şırnak'ta terör örgütü PKK'ya yönelik olarak güvenlik güçlerince 14 Mart 2016'da başlatılan "Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çifci Operasyonu" sürerken, 31 Mart 2016'da Gazipaşa Mahallesi'nde teröristlerin açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden Bayram Tatar'ın annesi Meryem Tatar'ı, AK Parti İl Kadın Kolları üyeleri unutmadı.

AK Parti İl Kadın Kolları üyeleri, Anneler Günü dolayısıyla Tatar'ı Gazi Paşa Mahallesi'ndeki evinde ziyaret etti. AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Hatice Atan, yılın annesi seçtikleri Tatar'ın elini öperek, Anneler Günü'nü kutladı. Ziyarette, Tatar'a çeşitli hediyeler verildi.

- "Bayram'ım benim gözümün nuruydu"

Meryem Tatar, yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kadınlara teşekkür etti.

Oğlunu hiç unutamadığını, hep gözünün önünde olduğunu aktaran Tatar, şöyle konuştu:

"Bayramım benim gözümün nuruydu. Beni çok severdi. Oğlum bana karşı çok saygılı ve efendiydi. Bir dediğimi iki etmez, bana ev işlerinde yardım ederdi. Onu hiç unutamıyorum, hep gözümün önünde. Allah sevdi ki yanına çabuk aldı. Onun konuşması hep gözümün önünde. Allah sabır vermeseydi belki ben yaşamayacaktım ama bir şekilde Allah sabır veriyor."

Atan da teşkilatlarınca yılın annesi seçtikleri Tatar'ı ziyaret ettiklerini, bütün annelerin çok özel ve değerli olduğunu söyledi.

Terörle mücadelede Bayram Tatar'ın genç yaşta şehit olduğunu anımsatan Atan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Meryem annemiz bu uğurda genç fidanlarını genç yaşta şehit veren anne olarak bizim için çok değerlidir. Annelik kutsaldır. Peygamber Efendimiz 'Cennet annelerin ayakları altındadır' demiş. Onun duyguları hala taze, o çok şanslı ki oğlu şehitler safına geçti. Allah bize de bu uğurda şehit olmayı nasip etsin. Şehit annesi Meryem anamız çok dirayetli, sabırlı bir kişiliğe sahip. Bu nedenle biz teşkilat olarak kendisini Anneler Günü'nde yılın annesi seçtik."

Şehidi tanıdığını ve birkaç kez karşılaştığını belirten Atan, Bayram Tatar'ın çok değerli bir genç olduğunu kaydetti.

Atan, bütün şehit annelerinin ellerinden öptüğünü dile getirerek, "Allah hepsine sabır versin. Onları seviyoruz, bizim başımızın tacıdırlar. Onların evlatları sayesinde biz göğsümüzü gere gere gezebiliyoruz." ifadelerini kullandı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler