Şırnak şehitlerimizi uğurluyoruz

Şırnak şehitlerimizi uğurluyoruz

Kazada şehit olan Kıdemli Astsubay Başçavuş Erdoğan, Kayseri'de son yolculuğuna uğurlandı- Cenaze törenine Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki de katıldı

KAYSERİ (AA) - Şırnak'ta askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit düşen 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın'ın emir astsubayı Kıdemli Astsubay Başçavuş Mehmet Erdoğan'ın (47) cenazesi, Kayseri'de toprağa verildi.

Şehit Erdoğan'ın naaşı, Eğitim ve Araştırma Hastanesi Seyyid Burhaneddin binası morgundan alınarak Melikgazi ilçesi Yıldırım Beyazıt Mahallesi Tavlusun Caddesi'nde bulunan evine getirildi.

Burada helallik alınmasının ardından Erdoğan için Kalem Kırdı Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi.

Törene katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, şehidin eşi Rüya Erdoğan ile çocukları üniversite öğrencisi Burak ve lise öğrenci Emre Erdoğan'a başsağlığı diledi.

Törende fenalaşan şehidin babası Şahin Erdoğan'a sağlık ekipleri müdahale etti.

Tabutun başına gelen şehidin eşi Rüya ve oğlu Burak Erdoğan uzun süre gözyaşı döktü.

İl Müftüsü Şahin Güven'in kıldırdığı cenaze namazının ardından top arabasıyla Kayseri Garnizonu ve Hava Şehitliği'ne götürülen şehit Erdoğan'ın naaşı burada defnedildi.

Törene şehidin ailesi, yakınları ve Özhaseki'nin yanı sıra AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Vali Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, kaymakamlar, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehit Astsubay Mehmet Erdoğan, aynı kazada şehit olan Tümgeneral Aydoğan Aydın'ın uzun süredir emir astsubaylığı görevini yürütüyordu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :