Sırbistan'da kadına karşı şiddet protesto edildi

Sırbistan'da kadına karşı şiddet protesto edildi

BELGRAD (AA) - Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da, kadına yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla protesto düzenlendi.Kadına Karşı Şiddet Ağı, Bağımsız...

BELGRAD (AA) - Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da, kadına yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla protesto düzenlendi.

Kadına Karşı Şiddet Ağı, Bağımsız Kadın Merkezi ve Siyah Giyinen Kadınlar Derneği tarafından başkentteki Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen protestoda, kadına karşı şiddete dikkat çekilerek, Sırbistan'da 18 Mayıs'ın şiddet gören kadınları anma günü olması çağrısında bulunuldu.

Bağımsız Kadın Merkezi avukatlarından Vanja Macanovic, burada yaptığı açıklamada, hükümetin kadın ve aile haklarına yönelik daha fazla sorumluluk alması gerektiğini belirterek, "Geçtiğimiz yıl Sırbistan'da 35 kadın öldürüldü. Bu yıl ise 10 kadın cinayeti işlendi. Dolayısıyla, Sırbistan'da her on günde bir kadın öldürülüyor." dedi.

Eşitlik Hakları Komisyonu Komiseri Brankica Jankovic de gösteriye her şeyden önce vatandaş olarak katıldığını ifade ederek, "Bugün burada toplanmamızın sebebi 18 Mayıs'ta, kadına yönelik uygulanan şiddetin anılmasını sağlamak ve aile içi şiddettin engellenmesi için çözümleri hızlandırmaktır." diye konuştu.

"Kadınlar azalmasın, kadınlar ölmesin", "Geç olmadan tepkimizi gösterelim", "Neden aramızda değiller?" ve "Sorumsuz davranan kurumlara ceza" yazılı dövizler açan kalabalık, geçtiğimiz yıl 16, 17 ve 18 mayıs tarihlerinde Sırbistan'da yedi kadının öldürüldüğünü anımsattı.

Kadına karşı şiddete karşı düzenlenen protestolar, eş zamanlı olarak Sırbistan'ın başka şehirlerinde de yapıldı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :