Sırbistan'da "Demokrasi Parkı" açıldı

Sırbistan'da "Demokrasi Parkı" açıldı

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin birinci yılı etkinlikleri kapsamında, TİKA tarafından Sırbistan'ın Novi Pazar şehrinde yaptırılan "Demokrasi Parkı" açıldı

NOVI PAZAR (AA) – Sırbistan'daki Boşnak nüfusun yoğun olarak yaşadığı Sancak bölgesinin Novi Pazar şehrinde, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin birinci yılı etkinlikleri kapsamında "Demokrasi Parkı" açıldı.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığınca (TİKA) modern oyun alanlarıyla zenginleştirilen parkın açılışında, Sancak halkının, tıpkı hain darbe girişiminin gerçekleştirildiği 15 Temmuz gecesinde olduğu gibi, bugün de Türk halkıyla dayanışma içerisinde olduğu mesajı verildi.

Açılışa Sırbistan Başbakan Yardımcısı ve Ticaret, Turizm ve Telekomünikasyon Bakanı Rasim Ljajic, Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Tanju Bilgiç, TİKA Belgrad Koordinatörü Mehmet Bayrak ve diğer konuklar katıldı.

Büyükelçi Bilgiç, 15 Temmuz'un Türkiye için son derece önemli bir tarih olduğunu vurgulayarak, Türk halkının, demokrasi uğruna hayatını kaybeden 250 şehit sayesinde hala demokrasi içerisinde yaşadığını söyledi.

Novi Pazar ve Sancak halkının, 15 Temmuz gecesi, Türk halkıyla birlikte demokrasi nöbetinde olduğunu anımsatan Bilgiç, açılan Demokrasi Parkı'nın, 15 Temmuz'da yaşananların unutulmasına izin vermeyeceğini kaydetti.

TİKA Belgrad Koordinatörü Bayrak da Demokrasi Parkı Projesi'nin, TİKA için büyük ve sembolik bir anlam taşıdığını ifade ederek, Novi Pazarlıların darbe girişiminin ilk anlarından itibaren Türk halkı ve demokrasiye destek verdiğini hatırlattı.

Bayrak, 900 metrekarelik bir alana yayılan çocuk parkının, gelecek nesillerin gelişimlerine katkı sağlayacağını söyleyerek, "Bu park, sizlerin, demokrasiye ve devletimize verdiğiniz desteğin bir simgesi olacak." dedi.

Novi Pazar Belediye Başkanı Nihat Bisevac ise 15 Temmuz'un önemine işaret ederek, "Türk halkı, 15 Temmuz 2016'da demokratik bir şekilde seçilmiş iktidara sahip çıkmıştır. Bugün bu tarihi günün yıl dönümünü kutluyoruz." diye konuştu.

Novi Pazar'daki anma etkinlikler kapsamında bu akşam da Anadolu Ajansı (AA) foto muhabirlerinin 15 Temmuz'daki hain darbe girişimi sırasında ve sonrasında çektiği 43 kareden oluşan "15 Temmuz: Bir Ulusun Kahramanlık Öyküsü" temalı fotoğraf sergisi açılacak ve panel düzenlenecek.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :