Sırbistan'da AA fotoğraflarıyla 15 Temmuz sergisi

Sırbistan'da AA fotoğraflarıyla 15 Temmuz sergisi

AA foto muhabirlerinin 15 Temmuz FETÖ'nün hain darbe girişimi sırasında ve sonrasında çektiği fotoğraflardan oluşan sergi, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'daki tarihi Kalemegdan'da 27 Temmuz'a kadar açık kalacak- Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Bilgiç:- "Bi

BELGRAD (AA) - Anadolu Ajansı (AA) foto muhabirlerinin 15 Temmuz Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) hain darbe girişimi sırasında ve sonrasında çektiği fotoğraflardan oluşan sergi, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da açıldı.

Başkentteki Kalemegdan'da AA ve Türkiye'nin Belgrad Büyükelçiliği iş birliğinde, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) desteğiyle "15 Temmuz: Bir Ulusun Kahramanlık Öyküsü" temasıyla açılan sergiye Belgradlılar yoğun ilgi gösterdi.

Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Tanju Bilgiç, burada yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'un üzerinden tam bir yıl geçtiğini anımsatarak, "Belgrad'da 15 Temmuz şehitlerimizi, gazilerimizi ve bizi demokrasiye bağlayan herkesi burada Sırp makamlarıyla beraber anıyoruz." dedi.

Sergide AA'nın 45 fotoğrafına yer verildiğini belirten Bilgiç, serginin açılışına katılan Sırbistan Meclis Başkanı Maja Gojkovic'in de hain darbe girişiminin ardından Türkiye'ye geldiğini ve Türkiye Büyük Millet Meclisini ziyaret ettiğini ifade etti.

Bilgiç, Gojkovic'in sergiye katılmasının bir anlamda Sırbistan'ın Türkiye'ye desteğini gösterdiğini belirterek, Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic Sırbistan'da olmadığı için sergiye katılamadığını ancak yazılı bir mesaj gönderdiğini bildirdi.

Sergiyi gezen ziyaretçilerin 15 Temmuz'da Türkiye'de yaşananları inceleme fırsatı bulacağını aktaran Bilgiç, Belgrad'a gelen herkesin Kalemegdan'a geldiğini ve bu nedenle serginin çok sayıda insana ulaşacağına değindi.

Bilgiç, turistlere de "15 Temmuz Destanı"nı anlattıklarına işaret ederek, "Bir fotoğraf bin kelimeye değer. O gece resimlerle anlatılıyor. Etkinliklerimiz devam edecek. 15 Temmuz gazimiz yarın akşam yaşadıklarını Sırp halkı ile paylaşacak." diye konuştu.

Büyükelçi Bilgiç, 15 Temmuz'u anlatan makalelerin Sırp medyasında da yer alacağına işaret ederek, Sırbistan'da Boşnak nüfusun yoğun yaşadığı Sancak bölgesinin en büyük şehri Novi Pazar'da "Demokrasi Parkı"nın açılacağını kaydetti.

- "FETÖ'cü darbecilere halkımız tek vücut karşı koydu"

TİKA Belgrad Koordinatörü Mehmet Bayrak da Türkiye'de 81 ilde olduğu gibi yurtdışında gerçekleştirilen etkinliklerle de 15 Temmuz'u unutmadıkları ve unutturmayacaklarını belirterek, "Milli iradeye rağmen seçilmiş hükümeti devirmek için harekete geçen, kendi milletine ateş açan, kendi meclisini bombalayan FETÖ mensubu hain darbecilere karşı 15 Temmuz'da halkımız tek vücut halinde karşı koydu." ifadesini kullandı.

Türk halkının göğsünü siper ederek bu tarz alçak bir girişime izin vermediğini anımsatan Bayrak, sergiyle birlikte hem 15 Temmuz şehitlerini andıklarını hem de demokrasi zaferinin yıl dönümünde Sırbistan'da toplandıklarına değindi.

Bayrak, FETÖ ile ilişkili grupların yurt dışında da yapılandığını vurgulayan, "AA'nın çektiği bu fotoğraflar Türkiye'nin nasıl bir tehlike atlattığını en iyi şekilde gösteriyor. Unutmamalıyız ki FETÖ sadece Türkiye için değil aynı zamanda faaliyette bulunduğu her yerde tehlike arz ediyor." dedi.

15 Temmuz'da yaşananlar hakkında Büyükelçi Bilgiç'ten bilgi alan Gojkovic, AA'nın fotoğraflarını inceledi.

Sergi 27 Temmuz'a kadar gezilebilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :