Sırbistan Başbakanı Vucic, Büyükelçi Bozay'ı kabul etti

Sırbistan Başbakanı Vucic, Büyükelçi Bozay'ı kabul etti

BELGRAD (AA) - Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vucic, görev süresini tamamlamak üzere olan Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Mehmet Kemal Bozay'ı kabul etti.Başbakanlıktaki...

BELGRAD (AA) - Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vucic, görev süresini tamamlamak üzere olan Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Mehmet Kemal Bozay'ı kabul etti.

Başbakanlıktaki görüşmede Vucic, görev süresi boyunca Sırbistan'a katkı sağlayan birçok projeye destek olduğu için Büyükelçi Bozay'a teşekkür ederek Büyükelçiliğin çalışmaları sonucunda Sırbistan'da yatırım yapan Türk firmalarının 7 bin kişiye istidam sağladığını vurguladı.

Görüşmenin ardından AA muhabirine açıklamada bulunan Büyükelçi Bozay, 4 yıldır sürdürdüğü Belgrad Büyükelçiliği görevine büyük bir gururla veda ettiğini belirterek görüşmede Başbakan Vucic'in de özellikle karşılıklı ekonomi projelerinin hayata geçirilmesi konusunda teşekkür ettiğini aktardı.

Türkiye ve Sırbistan'ın karşılıklı yatırımlarının devam edeceğini kaydeden Bozay, Sırbistan'ın özellikle son 2 yılda olumlu gelişmeler gösterdiğini ifade etti.

Büyükelçi Bozay, Sırbistan'da Boşnak nüfusun yoğun yaşadığı Sancak bölgesinin de önemine işaret ederek hem devlet hem de iki ülke halklarının iş birliğini sürdürmesi gerektiğini söyledi.

Sırbistan'ın da Türkiye'ye benzer doğa güzelliklerine sahip olduğunu belirten Bozay, Sırbistan'da görev yaptığı süre zarfında kendisine yardımcı olan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :