Sırbistan Başbakanı Brnabic, Büyükelçi Bilgiç'i kabul etti

Sırbistan Başbakanı Brnabic, Büyükelçi Bilgiç'i kabul etti

Görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gelecek hafta Sırbistan'a yapması planlanan ziyaret ele alındı- Başbakan Brnabic: - "Ziyaret, ikili ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi açısından önem arz ediyor"

BELGRAD (AA) - Sırbistan Başbakanı Ana Brnabic, Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Tanju Bilgiç'i kabul etti.

Görüşmeye ilişkin Başbakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Brnabic ile Bilgiç'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gelecek hafta Sırbistan'a yapması planlanan ziyareti ele aldığı ifade edildi.

Başbakan Brnabic'in, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretinin ikili ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi açısından önem arz ettiğini belirttiği aktarılan açıklamada, ziyaret kapsamında imzalanacak serbest ticaret anlaşmasının da iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkileri geliştireceği vurgulandı.

Görüşmede ayrıca bazı altyapı projeleri de ele alınırken, bu kapsamda Kraljevo Havaalanı, Tutin-Novi Pazar-Sjenica ve Belgrad-Saraybosna otoyol projelerinin de değerlendirildiği kaydedildi.

Brnabic, bilişim teknolojileri sektöründe de çeşitli projeler gerçekleştirilebileceğine dikkati çekerken, Türk bilişim şirketlerini 2018'de Sırbistan'da düzenlenecek Dijital Zirve'ye davet etti.

Görüşmenin ardından AA muhabirine açıklamada bulunan Büyükelçi Bilgiç, görüşmede gelecek hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Sırbistan'a yapması planlanan ziyaret ve bu ziyaretin hazırlıkları hakkında görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi.

Başbakan Brnabic'in, Sırbistan olarak bu ziyarete büyük önem verdiklerini söylediğini aktaran Bilgiç, "Ziyaretin başarılı geçmesi için ellerinden gelen her şeyi yapmaya hazır olduklarını bildirdi. Zaten bu çerçevede Sırp makamlarıyla hazırlıklarımız devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Büyükelçi Bilgiç, özellikle ekonomik ve ticari ilişkilerin artırılması, Türk işadamlarının Sırbistan'a yaptıkları yatırımların çoğaltılması, turizm ilişkilerinin geliştirilmesi ve teknoloji alanlarında yapılabilecek iş birlikleri hakkında da görüş alışverişinde bulunduklarını sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :