Sinop Valiliği duyurdu! Tüm okullar ve üniversitede derslere ara verildi

Sinop Valiliği duyurdu! Tüm okullar ve üniversitede derslere ara verildi

Sinop Valiliği, kent genelinde tüm okulların yurt genelinde etkili olan şiddetli fırtına nedeniyle 1 gün süreyle tatil edildiğini duyurdu. Sinop Üniversitesi'nde de derslere ara verildi

Yurt genelinde etkili olan şiddetli fırtına Sinop'u da vurdu. Kent genelinde tüm okullar fırtına nedeniyle 1 gün süreyle tatil edildi. Sinop Üniversitesi'nde de derslere fırtına arası verildiği duyuruldu.

Engelli ve hamile çalışanlar da izinli

Sinop Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “Olumsuz hava koşulları ve şiddetli fırtına nedeniyle ilimiz ve tüm ilçelerimizde; 30 Kasım Salı günü tüm resmi ve özel okullar, özel eğitim kurumları, Halk Eğitim kursları, özel öğretim kursları bir gün tatil edilmiştir” denildi. Açıklamada ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli çalışanların bir gün süre ile idari izinli sayılacağı belirtildi.

Sinop Üniversitesi’nden duyuru

Sinop Üniversitesi’nden de fırtına nedeniyle derslere ara verileceği duyuruldu. Rektörlük tarafından, “30 Kasım Salı günü Sinop genelinde beklenen olumsuz hava koşulları ve şiddetli yağış sebebiyle, Üniversitemizde ileri bir tarihte telafisi yapılmak üzere yüz yüze eğitime bir gün süreyle ara verilmiştir. Ayrıca merkez ve ilçelerimizdeki birimlerde görev yapan hamile ve engelli personelimizin 30 Kasım Salı günü idari izinli sayılması kararlaştırılmıştır” açıklaması yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi tarafından da fırtına uyarısı yapıldı. Yapılan uyarıda, “Orta ve Doğu Karadeniz’de rüzgarın Salı günü öğle saatlerinden itibaren batı ve kuzeybatı, doğusu güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına, yer yer 9 kuvvetinde (90 km/sa) kuvvetli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınanın Çarşamba günü öğle saatlerinden itibaren etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor” ifadelerine yer verildi.

ss-002.jpg

sss-001.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.