Sınır ötesine yardım

Sınır ötesine yardım

AFAD, Türk Kızılayı ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarınca temin edilen insani yardım malzemelerinin bir kısmını ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere Kilis üzerinden Suriye'ye gönderdi

KİLİS (AA) - Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Türk Kızılayı ve sivil toplum kuruluşlarınca temin edilen insani yardım malzemeleri, Öncüpınar Gümrük Kapısı'ndan Suriye'ye yollandı.

İç savaş nedeniyle yaşadıkları yerleri terk etmek zorunda kalan Suriyeliler için hazırlanan kuru gıda, yaş meyve ve sebze ile giyim, kömür, battaniye, ayakkabı, çocuk bezi, mama gibi çeşitli yardım malzemelerinin taşındığı tırlar, Öncüpınar Gümrük Kapısı'ndaki işlemlerin ardından tampon bölgedeki Suriye plakalı araçlara nakledildi.

Hayrat İnsani Yardım Derneği Gaziantep Bölge Temsilcisi Abdullah Yazgan, burada yaptığı açıklamada, Suriye'deki drama sessiz kalınmaması gerektiğini, bu nedenle yurt genelinde bir kampanya başlattıklarını belirtti.

Kampanya kapsamında ilk olarak 8 tır dolusu yardım malzemesi hazırladıklarını anlatan Yazgan, tırları teslim etmenin sevincini yaşadıklarını ifade ederek, "Yardımlarımız Türkiye genelinde devam ediyor bu ay için 320 tır planlama yapıldı. İnşallah Öncüpınar, Cilvegözü ve Cerablus'tan bu yardımlarımız süratle Halep'ten gelen kardeşlerimiz dahil olmak üzere tüm ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak." dedi.

Tır şoförü Niyazi Sunu da Suriye'de yaşananlar karşısında sessiz kalınamayacağını belirterek, Kayseri'den temin ettikleri 7 tır dolusu unu, ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak üzere Kilis'e geldiğini ifade etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :