Sınır ötesine insani yardım

Sınır ötesine insani yardım

Deniz Feneri Derneğince temin edilen insani yardım malzemeleri, Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı

KİLİS (AA) - Deniz Feneri Derneği tarafından başlatılan kampanyalarla temin edilen insani yardım malzemeleri, Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine teslim edildi.

Çeşitli illerden temin edilen gıda, temizlik, un, kömür, soba ve soba borularından oluşan insani yardım malzemeleri dernek görevlilerince Halep'in Azez ilçesinde yaşayan Suriyeli ailelere dağıtıldı.

Derneğin Afet Koordinasyon Sorumlusu Doğan Selçuk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son dönemde Suriye'de çatışmaların arttığını, bu durumun ise insanların yaşamlarını olumsuz yönde etkilediğini belirtti.

Özellikle Halep ve çevresinde sivillere yönelik gerçekleştirilen saldırıların ardından halkın Türkiye sınır hattına doğru göç ettiğini ifade eden Selçuk, "Dernek olarak Suriye'den yükselen yardım çığlıklarına duyarsız kalamazdık. Maalesef kardeşlerimiz burada ciddi sıkıntılar içerisinde. Bağışçılar ve gönüllülerimizle el ele verdik ve temin ettiğimiz 4 tırdan oluşan bir yardım konvoyu hazırladık. Getirdiğimiz un, kömür, temizlik, gıda, yakacak ve sağlık malzemelerini ihtiyaç sahiplerine dağıttık."diye konuştu.

Bağışlarla alınan malzemeleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırmanın sevincini yaşadıklarını vurgulayan Selçuk, yardımların sürebilmesi için hayırsever vatandaşlardan desteklerini esirgememesini istedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :