Sınır emniyetini zafiyete uğratan tarım ürünlerine yasaklama

Sınır emniyetini zafiyete uğratan tarım ürünlerine yasaklama

Hatay Valiliği:- "Mısır ve ayçiçeği gibi tarım ürünlerinin yanında sınır emniyetini zafiyete uğratan zeytin, incir ve ceviz gibi tarım ürünü veren ağaçların da ekimi yasaklanmıştır"

HATAY (AA) - Hatay'da birinci ve ikinci derece kara askeri yasak bölge sınırları içerisinde bulunan tarım arazilerinde sınırın 200 metre ilerisine kadar mısır ve ayçiçeği gibi bitkilerin yanında zeytin, incir, ceviz gibi tarım ürünü veren ağaçların da ekiminin yasaklandığı bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Kanun Hükmünde Kararnamede (KHK) verilen yetkiyle birinci ve ikinci derece kara askeri yasak bölge sınırları içerisinde bulunan tarım arazilerinde, kısa bitkilerin dışındaki ürünlerin ekiminin yasaklandığı belirtildi.

İlgili kaymakamlıkları tarafından askeri yasak bölge içerisinde bulunan arazi sahiplerine gerekli tebliğin yapılmayacağı aktırılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Birinci ve ikinci derece kara askeri yasak bölge sınırları içerisinde bulunan tarım arazilerinde sınırın 200 metre ilerisine kadar mısır ve ayçiçeği gibi bitkilerin yanında zeytin, incir, ceviz gibi tarım ürünü veren ağaçların da ekimi yasaklanmıştır. Alınan kararlara uygun olmayan ekimler Hatay Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerden sağlanan araçlarla sökülecektir. Birinci ve ikinci derece kara askeri yasak bölge sınırları içerisinde, yukarıda anılan kanun hükümleri ile Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Yönetmeliği hükümlerinin titizlikle uygulanması sağlanacaktır. Genelge ve emre aykırı ekim yapanlar hakkında idari para cezası uygulanacaktır."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :