Sındırgı’da yer yerinden oynuyor: Tam 786 artçı

Sındırgı’da yer yerinden oynuyor: Tam 786 artçı

AFAD, 10 Ağustos'ta Balıkesir Sındırgı'da meydana gelen 6.1 büyüklüğündeki depremin ardından toplam 786 artçı sarsıntı kaydedildiğini duyurdu. Bunlardan 17’sinin büyüklüğünün 4.0 ve üzerinde olduğu bildirildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde 10 Ağustos'ta yaşanan 6.1 büyüklüğündeki depremin ardından 786 artçı deprem kaydedildiğini açıkladı.

AFAD tarafından yapılan yazılı açıklamada, söz konusu depremden sonra 12 Ağustos saat 09.00 itibarıyla bölgedeki artçı sarsıntı sayısının toplam 786’ya ulaştığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca, büyüklüğü 4.0 ve üzerinde olan artçı deprem sayısının 17 olduğu bilgisi verildi. Yetkililer, artçı depremlerin devam edebileceği uyarısında bulunarak vatandaşların dikkatli olmalarını istedi.

Bölgede hasar tespiti ve gerekli müdahalelerin sürdüğü bildirildi. AFAD ekipleri, depremzedelere destek olmak amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.