Sınav sorularını yapay zeka hazırlayacak

Sınav sorularını yapay zeka hazırlayacak

ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, bu yıl yapılacak sınav uygulamalarını ve yeni projeleri değerlendirdiği toplantıda yapay zeka ve dijital sınavlarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, bu yıl yapılacak sınav uygulamaları ve yeni projelerin değerlendirildiği Genel İstişare ve Eğitim Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Ersoy, yapay zeka ve dijital sınavlarla verimliliği artırmayı hedeflediklerini belirterek, ekibin yapay zeka uzmanlarından en verimli şekilde faydalanacaklarını vurguladı.

Ersoy, yapay zekanın sınav süreçlerinde etkili koordinasyon sağlayacağını ifade ederek, bu alanda yapılan çalışmaların tüm kurumların sınav süreçlerini iyileştireceğini söyledi. Yapay zeka ile soru üretme ve değerlendirme gibi alanlarda önemli adımlar atacaklarını belirten Ersoy, insan faktörünü göz ardı etmeyeceklerini ve makine ile insan dengesini koruyacaklarını dile getirdi.

Ayrıca, dijital tabanlı sınavların sayısının artacağını belirten Ersoy, kağıt tabanlı sınavlardan dijital uygulamalara geçişin tasarruf sağlayacağını ve adaylara sınav sonuçlarını daha hızlı sunma imkanı vereceğini söyledi. ÖSYM'nin deprem bölgesinde yapılacak sınav uygulamalarına da hassasiyetle yaklaştığını belirten Ersoy, tüm sınav merkezlerinde uygulama yapacaklarını ve deprem bölgesindeki adayların sorun yaşamaması için çalışmalar yürüttüklerini aktardı.

Toplantıda ayrıca, Türkiye Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı'nı (TR-YÖS) uluslararası alanda da geçerli hale getirmeyi hedeflediklerini dile getiren Ersoy, bu kapsamda TR-YÖS'ün tanıtımında önemli bir faktör olacağını belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.