Sina Yarımadası'ndaki şiddet olayları

Sina Yarımadası'ndaki şiddet olayları

Sina Yarımadası'nda yola yerleştirilen patlayıcının infilak etmesi sonucu güvenlik güçleri mensubu bir kişi öldü 3 kişi yaralandı

KAHİRE (AA) - Mısır'ın Sina Yarımadası'nda yer alan Ariş kentinde güvenlik güçlerini hedef alan bombalı saldırıda yüksek rütbeli bir emniyet yetkilisinin öldüğü, 3 polisin yaralandığı bildirildi.

İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, güvenlik güçlerinin güzergahına yerleştirilen patlayıcının, askeri aracın geçişi sırasında infilak ettiği belirtildi. Açıklamada, saldırı sonucu emniyet müfettişi Albay Muhemmed el-Hadidi'nin öldüğü ve 3 polisin yaralandığı ifade edildi.

Ülkenin kuzeyindeki Sina'da, Kasım 2014'te terör örgütü DEAŞ'a biat ettiğini duyuran ve adını Sina Vilayeti olarak değiştiren Ensar Beyt el-Makdis örgütü gibi bazı silahlı grupların etkin olduğu biliniyor.

Güvenlik kaynaklarından geçen ay yapılan açıklamaya göre, 2013'teki askeri darbeden sonra başlayan olaylar kapsamında Sina Yarımadası'nda sivil ve askeri hedeflere yönelik gerçekleştirilen bini aşkın saldırıda bin 441 kişi hayatını kaybetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :