Simit fiyat tarifesinin değişmesi talebi

Simit fiyat tarifesinin değişmesi talebi

TÜKDES Çözüm Merkezi Üyesi Osman Çağatay:- "Türkiye'de simidin fiyatı ekmeği geçiyor. Simit fiyat tarifesi uygun değil"

Tüketiciyi Destekleme Derneği (TÜKDES) Çözüm Merkezi Üyesi Osman Çağatay, Türkiye'de simidin fiyatının ekmeği geçtiğini belirterek, "Simit fiyat tarifesi uygun değildir." dedi.

Çağatay, derneğin Eskişehir'de bulunan genel merkez binasında düzenlediği basın toplantısında, birçok kentte simit konusunda vatandaşların zam mağduru olduğunu dile getirerek, "Eskişehir Lokantacılar ve Gazinocular Odası'nın teklifi üzerine 5362 Sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanunu'nun 62. maddesi gereğince, Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulunca simit başta olmak üzere birçok unlu mamule yüzde 25 zam yapılmıştır. Bu durumu uygun bulmuyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) haziran ayında açıkladığı yıllık enflasyonun yüzde 15,39 olduğunu hatırlatan Çağatay, "Fakat simit fiyatlarına yüzde 25 zam yapıldı. Simit ve diğer ürünlerin fiyatlarına yapılan zammın yüksek olduğu açıkça bellidir." diye konuştu.

- "Ekmek daha ucuz"

Çağatay, yaşanan mağduriyetin ülke genelinde olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"İlgili yasa, ücret tarifeleri konusunda valimize ve belediye başkanımıza yetki vermiştir. Belediyeler veya o yerin en büyük mülki amiri tespit edilen bu tarifeleri uygun bulmadıkları takdirde, esnaf teşekkülü ile anlaşmaya varamazlarsa 15 gün içinde o yerin mülki amirinin ya da görevlendireceği yardımcısının başkanlığında, ticaret ve sanayi veya ticaret odasından bir temsilci ile esnaf ve sanatkarlar odaları birliği temsilcisinden teşekkül edecek bir komisyonda görüşülüp karar verilmesini isteyebilir. Bizim talebimiz öncelikle Eskişehir olmak üzere, valilerimizin, belediye başkanlarımızın bu tanınan yetkiyi kullanmasıdır. Türkiye'de simidin fiyatı ekmeği geçiyor. Simit fiyat tarifesi uygun değil."

Eskişehir'de 200 gramı 1 liraya satılan simidin son zamla fiyatının 1 lira 25 kuruşa çıktığı, aynı gramajdaki ekmeğin ise 1 liradan satılmaya devam ettiği bildirildi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :