Silvan'da Yasin Börü ve arkadaşları anıldı

Silvan'da Yasin Börü ve arkadaşları anıldı

Diyarbakır'da geçen yıl 6-7 Ekim'de Kobani (Ayn el Arap) bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilerde ihtiyaç sahiplerine kurban eti dağıtırken işkence ile öldürülen Yasin Börü ve arkadaşları için Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde anma töreni yapıldı

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'da geçen yıl 6-7 Ekim'de Kobani (Ayn el Arap) bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilerde ihtiyaç sahiplerine kurban eti dağıtırken işkence ile öldürülen Yasin Börü ve arkadaşları için Silvan ilçesinde anma programı düzenlendi.

Toplumda Ümmet Anlayışını Yayma ve Yaşatma Derneğince (Ümmet Der) bir konferans salonunda gerçekleştirilen anma programı Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programda, ilahiler ve şiirler okundu, Yasin Börü ve arkadaşlarının anısına tiyatro gösterimi yapıldı.

Börü'nün katledilen arkadaşı Hasan Gökguz'ün babası Mehmet Gökguz, yaptığı konuşmada, 6-8 Ekim olaylarında şehit edilenleri unutmamak için programa katıldıklarını, dünya var oldukça da onları unutmayacaklarını söyledi.

Terör örgütü PKK'nın yaptığı o vahşeti unutmayacaklarını dile getiren Gökguz, "6-7 Ekim olaylarında unutulmayacak kadar çok büyük bir vahşet yaptılar. Öldürdünüz, niye balkondan attınız? Onları yaktınız. Başkasına diyorsunuz ki 'Niye vahşet yapıyorsunuz?' Ama gerçek vahşeti PKK yapıyor. Oğlumun elinde sadece poşet vardı. Şehadeti seven, dindar, fakir fukarayı ve infakı seven bir şahsiyeti vardı. Dindar olduğumuz için bu olaylar başımıza geldi. Biz Müslümanız, canımızı veririz. Asla hiç kimseye başımızı eğmeyiz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :