Silopi'deki hendekler de kapatılıyor

Silopi'deki hendekler de kapatılıyor

Şırnak'ın Cizre ilçesinin ardından Silopi'de de terör örgütü yandaşlarınca izinsiz gösterilerde güvenlik güçlerinin müdahalesini engellemek amacıyla 5 mahallede kazılan hendeklerin kapatılmasına başlandı

ŞIRNAK (AA) - Cizre'nin ardından Silopi'de de izinsiz gösterilerde güvenlik güçlerinin müdahalesini engellemek amacıyla kazılan hendekler kapatılıyor.

Terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyelerince Silopi'nin Yenişehir, Ofis, Karşıyaka, Başak ve Barbaros mahallelerindeki izinsiz gösterilerde güvenlik güçlerine ait zırhlı araçların geçişini engellemek amacıyla kazılan hendeklerin kapatılmasına belediyeye ait iş makineleriyle başlandı.

İlçe Belediye Başkan Yardımcısı Seyfettin Aydemir, yaptığı açıklamada, hendekleri kapatmaya Yenişehir Mahallesi'nden başladıklarını söyledi.

İlçedeki hendeklerin tamamının kapatılacağını belirten Aydemir, doldurulan hendeklerin üzerine parke taşı döşendiğini kaydetti.

 Bir süre önce izinsiz gösterilerde güvenlik güçlerinin müdahalesini engellemek amacıyla Yenişehir, Ofis, Karşıyaka, Başak ve Barbaros mahallelerinde 40'ı aşkın hendek kazılmıştı.

- Cizre'de 14 hendek kapatıldı

Bu arada Cizre'de terör örgütü yandaşlarınca kazılan hendeklerin kapatılması için belediye ekiplerince 3 gün önce başlatılan çalışma sürüyor.

İlçedeki Sur, Cudi ve Nur mahallelerinde iş makineleriyle kazılan, genişliği ve derinliği yer yer 2 metreyi bulan 184 hendekten 14'ü içerisine toprak doldurularak kapatıldı. 

Hendekler nedeniyle vatandaşlar evlerine araçlarıyla gidemezken, mahalleye sadece hendek kazılmayan bir sokaktan araçların geçişi sağlanıyordu. Bu durum sağlık ve itfaiye ekiplerinin vakalara zamanında müdahalesini de engelliyordu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :