Silivri'de fuhuş operasyonu

Silivri'de fuhuş operasyonu

Otel ve eğlence merkezlerine yönelik operasyonlarda, zorla fuhuş yaptırıldığı belirtilen yabancı uyruklu 84 kadın yakalandı- Sağlık kontrolünün ardından sınır dışı edilmek üzere geri gönderme merkezine teslim edilen kadınların 13'ünde AIDS, frengi ve Hepa

İSTANBUL (AA) - İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Silivri'deki bazı otel ve eğlence merkezlerine yönelik operasyonda, zorla fuhuş yaptırıldığı belirtilen yabancı uyruklu 84 kadını yakaladı.

Gümüşyaka, Değirmenköy ve Fevzipaşa mahallelerindeki bazı otel ve eğlence merkezlerinde, yabancı uyruklu kadınların çalıştırıldığı ve zorla fuhuş yaptırıldığı ihbarı üzerine, jandarma ekipleri harekete geçti.

Silivri İlçe Jandarma Komutanlığınca 142 personel ve 2 narkotik köpeğinin de desteğiyle 5 otel ve 7 alkollü eğlence merkezine, eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda, 27 Moldova, 27 Ukrayna, 10 Fas, 6 Belarus, 5 Rusya, 4 Gürcistan, 2 Özbekistan ile birer Ermenistan, Kırgızistan ve Azerbaycan uyruklu olmak üzere 84 kadın ile Sulh Ceza Hakimliği tarafından eşini kasten yaralamaktan aranan bir şüpheli yakalandı.

Sağlık kontrolünden geçirilen kadınların 13'ünde AIDS, frengi ve Hepatit C gibi bulaşıcı hastalıklar tespit edildi. Bu kişiler sağlık kontrollerinin ardından, sınır dışı edilmek üzere Silivri Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

Arama yapılan mekanlarda, 1 kurusıkı tabanca, 2 ruhsatsız tabanca, 42 şişe bandrolsüz içki ele geçirildi.

Operasyon düzenlenen otel ve eğlence merkezlerinin işletmecilerinden, A.D, E.B, Y.A, Y.G, N.B, C.Ç, Y.Ç, S.B, M.P. ve G.K. hakkında ise zorla fuhuş yaptırmak, fuhşa aracılık etmek ve cinsel istismar suçlarından adli işlem başlatıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :