Silivri Belediye Başkanı’ndan tepkilere neden olan ’kadınlar plajı’ açıklaması

Silivri Belediye Başkanı’ndan tepkilere neden olan ’kadınlar plajı’ açıklaması

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Selimpaşa Mahallesi'nde belediye tarafından kapatılan kadınlar plajının yasal durumu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Selimpaşa Kadınlar Plajı Kapatılması Hakkında Önemli Açıklamalar

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yaptığı konuşmada, Selimpaşa Mahallesi'nde belediye tarafından kapatılan kadınlar plajının yasal durumu hakkında detaylı bilgiler verdi. Başkan Balcıoğlu, "Türkiye Cumhuriyeti devleti hukuk devletidir. Özel ya da tüzel kişiler, yani herkes ancak ve ancak yasalar çerçevesinde hareket edebilir. 'Ben yaptım oldu' anlayışıyla hareket edemeyiz, etmemeliyiz de" dedi.

Plajın Yasal Durumu ve Alınan Belgeler

Balcıoğlu, göreve başladığından itibaren Selimpaşa'daki kadınlar plajı hakkında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, CİMER ve çeşitli kurumlardan gelen belgelerde, kıyıların herkesin eşit ve serbest olarak yararlanmasına açık olduğunu belirtti. Bu alanlarda hiçbir yapı, duvar, çit, parmaklık, tel örgü, hendek gibi engellerin oluşturulamayacağının altını çizdi.

Kadınlar Plajının Kayıt Dışı ve Yasa Dışı Durumu

Başkan Balcıoğlu, Selimpaşa'daki kadınlar plajının tamamıyla kayıt dışı ve yasa dışı olduğunu belirterek, "Bu bahse konu Selimpaşa'daki alanda imar edilen kadınlar plajı tamamıyla kayıt dışı ve yasa dışıdır. Benim gerek siyasi ekibim, gerekse idari ekibim, kimsenin giyimiyle, düşüncesiyle, değer yargılarıyla işimiz yok, bu kadar net. Kimsenin de olmamalı. Burası özgür bir ülke" dedi. Yasalar çerçevesinde hareket ettiklerini ve çıkar yol bulamadıklarını, bu sebeple alanı tekrar kamunun kullanımına açtıklarını ifade etti.

Cumhur İttifakı Meclis Üyelerine Çağrı

Balcıoğlu, uygulamanın yasal çerçevede olup olmadığı üzerinden değerlendirme yaptıklarını belirterek, "Bizim değerlendirmemiz, uygulamanın yasal çerçevede olup olmadığı üzerinden yapılarak gerekli işlem yapıldı" dedi. Cumhur İttifakı meclis üyelerine seslenerek, "Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde çoğunluğunuz var, yasa yapma hakkı elinizde. Değiştirin yasayı bir değil iki tane kadınlar plajı yapacağım, söz veriyorum. Ben bunu Silivri Belediye Meclisi'nde de anlattım. Orada dört tane direk dikmekle olmuyor, ben altı tane direk dikeceğim, hatta denizi de kapatacağım ya bu kadar net. Bu konu için de yasayı değiştirin, ben sadece yasayı uyguladım" dedi.

Silivri Belediye Başkanı’ndan tepkilere neden olan ’kadınlar plajı’ açıklaması

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.