Silikon Vadisi'nde "StarTURK" kuluçka merkezi açılacak

Silikon Vadisi'nde "StarTURK" kuluçka merkezi açılacak

GTÜ Rektörü Prof. Dr. Görgün:- "Silikon Vadisi’nde açacağımız kuluçka merkezi için KOSGEB'den destek çıktı"- "Merkez sayesinde Amerika’da yaşayan Türk Bilim insanları için de tersine bir beyin göçünün sağlanacağını düşünüyorum"

KOCAELİ (AA) - Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, Silikon Vadisi’nde açacakları kuluçka merkezi için KOSGEB'den destek çıktığını belirterek, merkez sayesinde Amerika’da yaşayan Türk Bilim insanları içinde tersine bir beyin göçünün sağlanacağını düşündüğünü bildirdi.

Görgün, yaptığı yazılı açıklamada, Gebze'nin endüstrinin başkenti olduğunu, GTÜ’nün, artık Gebze’yi endüstrinin kalbinden dijital dünyanın kalbine taşıyacak bir misyon üstlendiğini belirtti.

Dünyanın bilim üssü olarak kabul edilen Silikon Vadisi’nde yeni teknolojik keşifler yapmak ve Türk markalarını dünyaya tanıtmak için GTÜ'nün, Yıldız Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve Bilişim Vadisi Teknoparkı'nın güçlerini birleştirerek, mart ayında bir protokol imzaladığını hatırlatan Görgün, imzalanan protokolle Amerika’nın San Francisco eyaletindeki Silikon Vadisi'nde StarTURK isimli kuluçka merkezinin kurulması kararı alındığını kaydetti.

Görgün, birinci aşaması tamamlanan StarTURK Konsorsiyumuna şimdi de Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığından (KOSGEB) destek geldiğini vurguladı.

GTÜ'nün güçlü bir konsorsiyumla birlikte KOSGEB’in açtığı çağrıya başvuruda bulunduğu belirten Görgün, açıklamasında şunları ifade etti:

"Teknopark ve teknoloji gelişimine önem veren ve bu ülkede pek çok firmayı içinde bulunduran İstanbul Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Anadolu’da sanayisi gelişmiş bir bölgeden Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nin olduğu bir projede üniversitemizin de yer almaması mümkün değildi. GTÜ olarak biz bu konsorsiyumda yer alarak Gebze’yi, Gebze’nin birikimini, GTÜ öğrenci ve akademisyenlerini, çalışanlarını, GTÜ ile işbirliği içinde olan tüm araştırma merkezlerini, sanayicileri ve kurumları dünyaya açmış, silikon vadisine taşımış olacağız. Dolayısı ile GTÜ bu proje ile beraber Gebze’yi Amerika’nın bilgi birikiminin teknolojiye dönüştüğü gözbebeği olan Silikon Vadisine ve dünyaya taşıyacak. Silikon vadisinde yer alıyor olmamız, GTÜ’nün başarı öyküsü içinde, dünyanın kabul ettiği bir başarı öyküsünde, ülkemizin ihtiyaçları ve değerleri doğrultusunda yeni başarı öykülerini doğuracak."

-"Türkiye’nin marka değeri yükseltilecek"

Görgün, Bilişim Vadisi'nin yüzde 30 ortağı olan GTÜ’nün bu altyapısı ve insan kaynağı ile bu oluşumdan en çok yararlanacak adres olduğunu düşündüğünü bildirerek, Silikon Vadisi'ndeki bu projede gençlere yönelik, hatta lise öğrencilerin de bu ofisten faydalanması için programlar geliştirdiklerini ve bunun üzerinde çalışmalar yürüttüklerini kaydetti.

Tarihi ve anlamlı bir atılımla dünyanın merkezine iyi bir ortaklıkla gittiklerine işaret eden Görgün, şunları kaydetti:

"Buradan pek çok yerli yeni yazılım ve açılımların ortaya çıkacağına inanıyoruz. Merkez sayesinde Amerika’da yaşayan Türk Bilim insanları için de tersine bir beyin göçünün sağlanacağını düşünüyorum. Ciddi eğitim modüllerinin gerçekleşeceği, bilgi birikiminin karşılıklı aktarılacağı bir ofiste yer alacağız. Gebze bölgesinde özellikle GTÜ ile ilişki içinde olan tüm kurumlar rahatlıkla bu ofisi kullanabilecekler, iş birliktelikleri ve yeni projeler için GTÜ burada rehber olacak. Merkezde yeni projeler hayata geçirilerek, Türkiye’nin marka değeri yükseltilecek, Türk girişimcileri için devrim niteliğinde olan bu gelişme ile dünya bilişim sektöründe 'biz de varız' denilecek."



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :