Sık Yeme İsteğinin Altında Yatan Nedenleri Uzman Diyetisyen Açıkladı

Sık Yeme İsteğinin Altında Yatan Nedenleri Uzman Diyetisyen Açıkladı

Uzm. Diyetisyen Eda Mancoğlu, sık yeme isteğinin sebeplerini açıkladı ve sağlıklı beslenme ipuçları verdi.

Öğünlerde Yeterli Enerji Alımı Önemli

Gün içinde sık sık yemek yeme isteği, birçok faktörden kaynaklanabilir. Uzm. Diyetisyen Eda Mancoğlu, bu isteğin altında yatan nedenleri açıklıyor. Özellikle ana öğünlerde yeterli enerji alamamak, sık sık acıkmanın temel sebeplerinden biri olabilir. Mancoğlu, "Gerçekten aç mıyım yoksa stresten mi yemek istiyorum?" gibi sorularla bu isteğin kaynağını belirlemenin önemine vurgu yapıyor.

Ara Öğün Tercihlerine Dikkat!

Ara öğünlerde tüketilen besinlere de dikkat çeken Uzm. Diyetisyen, karbonhidrat yoğunluğu olan atıştırmalıkların yanında protein kaynakları bulundurmanın önemini vurguluyor. Bu sayede daha uzun süre tok kalınabileceğini belirtiyor.

Kronik rahatsızlıkların da sık yeme isteğine etki edebileceğini belirten Mancoğlu, trigliserid seviyeleri, kan şekeri metabolizması ve tiroid gibi faktörlerin açlık hissini etkileyebileceğini ifade ediyor.

Sağlıklı bir beslenme tabağının önemine dikkat çeken Uzm. Diyetisyen Mancoğlu, kaliteli protein kaynakları, posadan zengin karbonhidratlar ve sağlıklı yağları içeren bir dengenin önemini vurguluyor.

Egzersiz ve Beslenme Davranışları Önemli

Ara öğünlerde sağlıklı seçimler yapmanın yanı sıra egzersiz yapmanın da hormonal dengeyi düzenleyebileceğini belirten Mancoğlu, yavaş yavaş ve bolca çiğneyerek yemenin de tokluk hissini artırabileceğini ifade ediyor.

Son olarak, açlıkla susuzluğun karıştırılabileceğine dikkat çekiyor ve gün içinde yeterli miktarda sıvı tüketmenin önemini vurguluyor.

Bu bilgiler ışığında sağlıklı beslenme alışkanlıkları edinmek ve açlık hissini kontrol altında tutmak mümkün olabilir.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.