Siirt'ten Halep'e yardım

Siirt'ten Halep'e yardım

Siirt'te 50 araçlık konvoy, toplanan insani yardım malzemeleri ve ilaçları Halep'e ulaştırılmak üzere yola çıktı- Siirt İnsani Yardım Derneği yöneticisi Bilgen: - "Biz de bu acılara kendi nispetimizde katkıda bulunabilmek için Siirt’ten konvoy olarak Hale

SİİRT (AA) - Siirt'ten Halep'e, "Halep'e Yol Açın" kampanyası kapsamında toplanan yardımlar, 50 araçlık konvoy ile gönderildi.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde başlatılan "Halep'e Yol Açın" kampanya kapsamında kentin farklı ilçelerinden gelen öğrenciler, Suriyeli ve Iraklıların da yer aldığı kalabalık, yanlarında getirdikleri yardım malzemeleri ile Siirt İnsani Yardım Derneği önünde toplandı.

Burada okunan ezanın ardından, "Müslüman uyuma, kardeşine sahip çık" sloganları atıldı. Yola çıkacak araçların üzerine "Halep ölüyor, dünya susuyor", "Halep'e yol aç", "Bombalanan Halep değil, insanlığımızdır" yazılı pankartlar asıldı.

Siirt İnsani Yardım Derneği yöneticisi ve konvoy koordinatörü Yusuf Bilgen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'nin Halep kentinde yaşanan insanlık dramına "dur" demek ve insanlara yardımcı olmak için yola çıkacaklarını bildirdi.

Halep'teki insanlık dışı drama tüm dünyanın şahit olduğunu vurgulayan Bilgen, "Biz de bu acılara kendi nispetimizde katkıda bulunabilmek için Siirt’ten konvoy olarak Halep’e doğru yol alacağız. Allah muvaffak ederse oradaki kardeşlerimize ulaşıp onlara yardım getireceğiz. Şu an için 3 tır un yardımı toplandı, dördüncü tır için uğraşıyoruz. Bu tırlar Gaziantep’teki un fabrikasından alınıp sınıra doğru götürülecek." diye konuştu.

Halep'e doğru yola çıkan yakınlarını uğurlamak için gelen AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Murat Özekinci de yakınlarının Halep'ten çıkarılan sivillere yardımcı olmak ve dünyaya insanlık dersi vermek için gittiğini ifade etti.

Dünyada Türkiye'nin dışında herkesin Halep'in çığlığına sesiz kaldığını aktaran Özekinci, şunları söyledi:

"Kardeşlerimiz, İHH kapsamında Halep’teki zulme sessiz kalmayarak Siirt’ten bir kafile oluştu. Siirtli Kürtler, Araplar ve Suriye’den Siirt’e gelen kardeşlerimiz birliktelik mesajı vermek için, Halep’teki Müslüman kardeşlerimizin yalnız olmadığını bir kez daha göstermek amacıyla Halep’e doğru yola çıkıyorlar. Bu organizasyonun öncülüğünü yapan İHH Vakfı'na teşekkür ediyoruz, Allah razı olsun kendilerinden. Dünya Müslümanlarının bir kez daha yalnız olmadığını gösterdiler, Allah yar ve yardımcıları olsun."

Siirt'te eğitim gören Kerküklü Muhammed Emin de Suriyeliler için toplandıkları yardım malzemeleri ile konvoya katılacaklarını kaydetti. İHH konvoyuyla Halep’e doğru yola çıkacaklarını belirten Emin, "Ümmet tek bir parçadır, sınırlar bizi ayırsa bile gönüllerimiz ve dinimiz bizi topluyor. İHH Vakfı'na ne kadar teşekkür etsek yetmez. İslam tek bir ümmettir ve tek bir bedendir." diye konuştu.

Ülkesindeki iç savaştan kaçarak, Siirt'e sığınan Suriyeli Ali Arna ise geride kalan kardeşleri için yola çıkacaklarını aktardı. Arna, "Biz Suriyeli olarak, Siirt’ten Halep için yol açmaya gidiyoruz. Yüce Rabbim tüm Türk kardeşlerimizden razı olsun. Allah onların da bizim de yar ve yardımcımız olsun." dedi.

Ellerinde Türk bayraklarıyla yakınlarını uğurlamaya gelen vatandaşlar, tekbirler eşliğinde 50 araçlık konvoyu uğurladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler