Siirt'teki terör saldırısı

Siirt'teki terör saldırısı

Piyade Er Yaşa'nın cenazesi memleketi Malatya'da defnedildi- Şehidin annesi oğlunu asker selamıyla uğurladı

MALATYA (AA) - Siirt-Eruh karayolunda, terör örgütü PKK mensuplarınca yerleştirilen patlayıcının zırhlı askeri aracın geçişi sırasında infilak etmesi sonucu şehit olan 21 yaşındaki Piyade Er Mikail Yaşa'nın cenazesi Malatya'da toprağa verildi.

Şehit Yaşa'nın naaşı, Siirt 3. Komando Tugay Komutanlığındaki törenin ardından havayoluyla Malatya'ya getirildi. Şehidin cenazesi daha sonra helallik alınmak üzere Yeşilyurt ilçesi Kendirli Mahallesi'ndeki babaevine götürüldü.

Şehidin babası Nevzat, annesi Sıddiye Yaşa ve kardeşleri, tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Anne SıddiyeYaşa, "Oğlum nasıl kıydılar." diye ağıt yaktı.

Helallik alınmasının ardından Malatya Şehir Mezarlığı'na götürülen şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, askerlerin omuzlarında katafalka konuldu.

Buradaki törene şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Malatya Valisi Mustafa Toprak, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Ersun Altunsoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, MHP İl Başkanı Mehmet Erdem, askerler, polisler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehidin tabutuna sarılarak, "Nasıl kıydınız yavruma, nasıl bu hale getirdiniz? Oğlum" diye ağlayan anne Yaşa, oğlunu asker selamıyla uğurladı.

Törene katılan çok sayıda vatandaş, ellerinde Türk bayraklarıyla tekbir getirerek, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganı attı.

İl Müftüsü Ümit Çimen'in kıldırdığı cenaze namazının ardından, bir süre omuzlarda taşınan şehidin naaşı, buradaki şehitlikte toprağa verildi.

Şehit Yaşa'nın terhisine 85 gün kaldığı öğrenildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :