Siirt'teki maden faciası

Siirt'teki maden faciası

HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Arslan:- "Neredeyse her gün, koruyucu önlemlerin alınmadığı ya da ihmal edildiği iş yerlerinde ortaya çıkan 'kazalar' sonucunda işçiler hayatını kaybetmekte ya da sakat kalmaktadır. Gerekli önlemler alınmadığı, denetim

ANKARA (AA) - HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, koruyucu önlemlerin alınmadığı ya da ihmal edildiği iş yerlerinde neredeyse her gün ortaya çıkan "kazalar" sonucunda işçilerin hayatını kaybettiğini ya da sakat kaldığını belirterek, "Gerekli önlemler alınmadığı, denetim zaafı giderilmediği, cezalar caydırıcı olmadığı sürece bu tür kazaların gündemimizden hiç düşmeyeceği bir kez daha ortaya çıkmıştır." değerlendirmesini yaptı.

Arslan, yaptığı yazılı açıklamada, Siirt'in Şirvan ilçesindeki özel maden ocağında meydana gelen heyelanın ardından 6 maden işçisinin hayatını kaybetmesinin, 10 maden işçisinin de hala göçük altında kalmasının acısını yaşadıklarını belirtti.

Göçük altındaki madencilerin bir an önce sağ salim kurtarılmasını temenni eden Arslan, iş kazalarının çalışma hayatının en önemli gündem maddelerinden biri olduğunu kaydetti.

Arslan, açıklamasında "Neredeyse her gün, koruyucu önlemlerin alınmadığı ya da ihmal edildiği iş yerlerinde ortaya çıkan 'kazalar' sonucunda işçiler hayatını kaybetmekte ya da sakat kalmaktadır. Gerekli önlemler alınmadığı, denetim zaafı giderilmediği, cezalar caydırıcı olmadığı sürece bu tür kazaların gündemimizden hiç düşmeyeceği bir kez daha ortaya çıkmıştır. İş yerlerinde yaşanan, onlarca işçinin hayatını kaybetmesine neden olan felaketleri iş kazası olarak tanımlamak doğru ve gerçekçi değildir." ifadesine yer verdi.

Sendikalaşma ve örgütlenmenin önünün açılması, denetimlerin artırılması ve iş cinayetlerinin önüne geçilmesi gerektiğini belirten Arslan, maden faciasında yaralanan işçilere acil şifa, hayatını kaybeden işçilere rahmet diledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler