Siirt'te Halepliler için yardım kampanyası

Siirt'te Halepliler için yardım kampanyası

İçişleri Bakanlığınca KHK kapsamında görevlendirme yapılan Siirt Belediyesinin de desteğiyle yardım kampanyası düzenlendi

SİİRT (AA) - İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Siirt Belediyesinin iş birliğiyle Halepliler için yardım kampanyası başlatıldı.

KHK kapsamında Siirt Belediyesi Başkan Vekili olarak görevlendirilen Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın'ın talimatıyla, Türk Kızılayı ve Siirt Üniversitesi iş birliğiyle yardım kampanyası düzenlendi.

Siirt Belediyesinin yardımlar için depo ve araçlarını hizmete açtığı kampanya çerçevesinde, Türk Kızılayınca kentin belli noktalarında yardım toplama alanları oluşturuldu. Siirt Üniversitesi Genç Girişimciler Topluluğu üyesi öğrenciler ise yardım toplama merkezlerinde görev alıyor.

Kampanyayla 7 gün boyunca toplanacak yardımlar, Türk Kızılayı aracılığıyla Halep'ten tahliye edilenlere ulaştırılacak.

Siirt Üniversitesi Genç Girişimciler Topluluğu Koordinatörü İsmail Dülek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Halep'te yaşanan katliamlardan kaçan ve Türkiye'ye sığınan siviller için yardım kampanyası başlatıldığını söyledi.

Vatandaşların büyük duyarlılık gösterdiğini anlatan Dülek, şimdiden 1,5 depo yardım topladıklarını bildirdi.

"Bir vatandaşımız para talebinde bulundu, kabul etmedik. Üzerindeki montu verdi. Bu da bizi çok duygulandırdı. İnşallah pazar gününe kadar 2 tır yardım toplayıp Halep'e göndereceğiz." diyen Dülek, vatandaşları yardım çadırına beklediklerini kaydetti.

Türk Kızılayı gönüllüsü Ruken Ayata ise çocukların da harçlıklarıyla aldıkları meyve suyu ve kekleri, eldivenlerini göndermek istediğini anlatarak, "Herkesin yardımlarını bekliyoruz." ifadesini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :