Sığırcıkların geceleri

Sığırcıkların geceleri

Kış aylarında yiyecek sıkıntısı yaşayan sığırcıklar, yırtıcı kuş tehlikesi olmaması ve çöplerde yiyecek bulmaları nedeniyle gecelerini kent merkezlerinde geçiriyor.

Kış aylarında yiyecek sıkıntısı yaşayan sığırcıklar, yırtıcı kuş tehlikesi olmaması ve çöplerde yiyecek bulmaları nedeniyle gecelerini kent merkezlerinde geçiriyor.


Doğa Derneği Alan Envanter Sorumlusu Tuğba Kılıç, kış aylarında kent merkezlerinde binlerce sığırcığı aynı anda görmenin mümkün olabildiğini söyledi. Özellikle kış aylarında toprakta beslenebilecekleri aktif canlı sayısının az olması nedeniyle sığırcıkların kent merkezine geldiğini dile getiren Kılıç, “Kent merkezleri sığırcıklar için oldukça caziptir. Öncelikle doğada bulamadıkları yiyeceğe kent merkezlerindeki çöplerin çevresinde kolaylıkla ulaşabiliyor. İnsanlardan korkmamaları ve ayrıca yırtıcı kuşların olmaması da sığırcıkları kentlere çeken diğer önemli bir etken” dedi.


Sığırcıkların kış aylarında kent merkezlerinde rahat ettiğini belirten Kılıç, “Sosyal bir hayvan olmaları nedeniyle genellikle binlercesi bir arada bulunur. Gündüz çöplerde yiyecek arayan sığırcıklar geceleri, kent merkezindeki ağaçlarda geçirir. Ankara, Konya gibi illerde kent merkezinde fazla ağaç olması sığırcıklar için avantaj oluşturuyor” dedi. aa