Sığınmacı çocuklara süt talebi

Sığınmacı çocuklara süt talebi

İzmir'de 200'ü aşkın sivil toplum kuruluşu, Büyükşehir Belediyesince yürütülen "Süt Kuzu" projesinden sığınmacı ailelerin çocuklarının da faydalanması için girişimde bulundu

İZMİR (AA) - Bazı sivil toplum kuruluşları, İzmir Büyükşehir Belediyesinin 1-5 yaş arasındaki çocuklara yönelik hayata geçirdiği "Süt Kuzusu" projesinden sığınmacı çocukların da yararlanmasını istedi.

Konak Kent Konseyi Mülteci Meclisi Başkanı Mete Hüsünbeyi, 200'ü aşkın sivil toplum kuruluşu adına yaptığı açıklamada, her insanın, ikamet ettiği beldenin hemşehrisi ve belediye idaresinin yardımlarından yararlanma haklarının bulunduğunu söyledi.

Süt projesine sığınmacı çocuklarının da dahil edilmesini istediklerini vurgulayan Hüsünbeyi, şunları dile getirdi:

"Bu yönde daha önce de başvurular olmuştu. Suriyeli ailelerin adresleri kayıt altındadır. Artık bu konuda bir engel kalmamıştır. Devlet, hiçbir ayrım yapmadan çocuğun hayatta kalması ve gelişmesi için azami çabayı göstermek durumundadır. Sığınmacı çocuklara süt verilmesi hayati önem taşımaktadır. Dolayısıyla İzmir Büyükşehir Belediyesinin yürüttüğü 'Süt Kuzusu Projesi'ne, ilimiz sınırları içindeki kayıtlı 1-5 yaş arasındaki sığınmacı bebek ve çocukların da dahil edilmesini talep ediyoruz."

Basın açıklamasının ardından, bu yöndeki talebi içeren dilekçeler belediyeye sunuldu.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :