Sıfır Atık Temalı Yarışmada Büyük Ödül "Çöpü Doğaya Atma"ya Gitti
Selçuklu Belediyesi, iklim değişikliği ve sıfır atığa dikkat çekmek amacıyla düzenlediği çocuk şarkıları beste yarışmasıyla çevre bilincini müzikle buluşturdu.
Selçuklu Belediyesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen "SETAP Yeşil Atölye Ulusal Çocuk Şarkıları Beste Yarışması" finali, Selçuklu Belediyesi Güzel Sanatlar Lisesi Selçuklu Sahne'de gerçekleşti. Dünya Çevre Günü'ne özel düzenlenen etkinlikte, geleceğin teminatı olan çocukların çevre duyarlılığını artırmak hedeflendi.
"Çöpü Doğaya Atma Kovaya At" Birinci Oldu
Türkiye genelinden yoğun katılımın olduğu yarışmada; Harun Keskin ve Çağrı Başbuğ’un bestelediği "Çöpü doğaya atma kovaya at" isimli eser birinciliği elde ederek 70 bin TL'lik ödülün sahibi oldu. İkinciliği "Bir damla" eseriyle İlhan Çınar, üçüncülüğü ise "Su hayattır" eseriyle Mehmet Akpınar kazandı.
Başkan Pekyatırmacı: "Dünya Bize Bir Emanet"
Programda konuşan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, "Çocuklarımızın çevre bilincini kazanması ve geleceğe duyarlı olmaları bizim için çok önemli. Dünya bize bir emanet ve bu emaneti en iyi şekilde korumalıyız" dedi. Ayrıca, "Okullar Sıfır Atık İçin Yarışıyor" projesi kapsamında 206 ton geri dönüştürülebilir atık toplandığını vurgulayarak, öğrencilerin çevre konusundaki başarısına dikkat çekti.
"Çevre, İnsan ve Zaman Medeniyetin Göstergesi"
Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, toplumun medeniyet seviyesinin zamana, insana ve çevreye verilen değerle ölçüldüğünü belirtti. Çevrenin korunmasının bir yaşam geleneği haline gelmesi gerektiğine vurgu yapan Zorlu, bu tür projelerin toplumsal farkındalık açısından taşıdığı önemin altını çizdi.
