Şiddet kurbanı Serpil öğretmenden "turuncu" mesaj

Şiddet kurbanı Serpil öğretmenden "turuncu" mesaj

Kendisi de şiddet kurbanı olan Edirneli Serpil öğretmen, BM'nin kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için başlattığı "Turuncu Hareketi"nden esinlenerek yaptığı eserlerden oluşan ikinci sergisini açmaya hazırlanıyor - Serpil Öztürk:- "Yaşadığım aile içi şi

EDİRNE (AA) - Edirneli Serpil öğretmen, kendisinin de maruz kaldığı aile içi şiddete, ağırlıkla turuncu renk kullandığı eserleri ile dikkati çekiyor.

Eşinin ailesiyle yaşadığı sorunlar nedeniyle kendini sanata veren 60 yaşındaki emekli öğretmen Serpil Öztürk, yetiştirdiği öğrencilerinin açtığı el sanatları kurslarına başladı.

Serpil öğretmen, el sanatlarına yatkınlığı nedeniyle kısa sürede birbirinden güzel objeler, eşyalar ortaya çıkardı.

Yaşadığı sıkıntılardan kurtulmak için eğildiği sanatla topluma mesaj vermek isteyen Serpil öğretmen, Birleşmiş Milletlerin kadına yönelik şiddete dikkati çekmek için başlattığı "Turuncu Hareketi"nden esinlenerek eserlerinde turuncu renge daha fazla yer verdi.

Geçen yıl Edirne'de açtığı sergide seramik, cam işleme, resim ve el işi ürünleri üzerinden "Kadınlara yönelik şiddete hayır" mesajını turuncu rengi kullanarak veren Serpil öğretmen, hem ikinci sergisine hem de kitap çıkarmaya hazırlanıyor.

Serpil Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşinin ailesinden gördüğü şiddet nedeniyle evinden ayrılarak annesinin yanında yaşamaya mecbur kaldığını anlattı.

Yaşadığı zor günleri atlatmak amacıyla ilgilenmeye başladığı sanatla kadına yönelik şiddete dikkat çekmek istediğini ifade eden Öztürk, "Yaşadığım aile içi şiddeti sanatla yendim. Aile içi şiddete maruz kalan kadınlar pes etmesinler, sosyal yaşamdan kopmasınlar, eve kapanmasınlar. Ben kadına şiddete dikkat çekmek için sergi açtım, bir sergi daha açmaya hazırlanıyorum. Bu konuda çalışmalarım devam ediyor. Hem zarar göreceksiniz hem sokağa atılacaksınız hem şiddet göreceksiniz, bir de eve kapanacaksınız. Bu yanlış. Eve kapanması gerekenler, kadınlara bu zararı veren insanlardır. Kadın niye eve kapanıyor?" şeklinde konuştu.

Sanatsal çalışmalarının devam ettiğini aktaran Öztürk, kadınların şiddete karşı sessiz kalmaması gerektiğini anlatan bir kitap yazmayı planladığını dile getirdi.

- "Yaşadığınız şiddeti yetkililere anlatın"

Ailelerin, karı kocanın hayatına müdahale etmemesi gerektiğini vurgulayan Öztürk, düzenli ve huzurlu bir yaşam kurmak için aileler arasında farklılıklar olmaması gerektiğini söyledi.

Şiddete maruz kalan kadın, erkek, çocuk herkesin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının 183 nolu yardım hattını araması gerektiğini ifade eden Öztürk, "Yaşadığınız psikolojik, fiziksel, cinsel ve her türlü şiddeti yetkililere anlatın. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlükleri veya polisten yardım isteyin. Kadınlarımız, konuyla ilgili bakanlıkları ve BİMER'i arayabilirler. Devletimiz bu konuda gereken yardımı ve desteği gösteriyor." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :