Siber Savunma Teknoloji Merkezi tanıtım toplantısı

Siber Savunma Teknoloji Merkezi tanıtım toplantısı

HAVELSAN Genel Müdürü Atalay:- "23 Mart'ta resmi açılışı yapılacak Siber Savunma Teknoloji Merkezinde kurumların siber saldırı veya siber güvenlik açısından zafiyeti olup olmadığını tespit edip, o zafiyetleri giderecek tedbirleri alacağız"- "HAVELSAN'da y

ANKARA (AA) - Hava Elektronik Sanayi (HAVELSAN) Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay, 23 Mart'ta resmi açılışı yapılacak Siber Savunma Teknoloji Merkezinde (SİSATEM), kurumların siber saldırı veya siber güvenlik açısından zafiyeti olup olmadığının tespit edileceğini ve bu yönde gerekli tedbirlerin alınacağını belirtti.

Atalay, düzenlediği basın toplantısında SİSATEM'e ilişkin bilgi verdi.

Siber güvenlik alanında milli çözümlerin önemini vurgulayan Atalay, "Kendi milli çözümlerimizi geliştiremediğimiz sürece kendimizi güvende hissetmemiz mümkün değil" dedi.

Merkezde, siber güvenlik ürünlerinin "zararlı kod, arka açık kapı" gibi zafiyetlerin test edileceğini ifade eden Atalay, "Burası bir Ar-Ge merkezi, biz burada milli ürün geliştiriyoruz. Bu ürünleri kullanacak ya da bizden siber güvenlik hizmeti alacak kurumlara mekanizma oluşturduk. Herhangi bir kurumun siber saldırı veya siber güvenlik açısından zafiyeti olup olmadığını tespit edip, o zafiyetleri giderecek tedbirleri de onlar adına alacağız" diye konuştu.

Atalay, bu alandaki tehditlerin sürekli gelişmesini dikkate alarak merkeze sürekli yeni yatırımlar yapılacağını vurguladı.

Merkezde saldırıların başlamadan ya da belli bir noktaya gelmeden tespit edilebileceğini dile getiren Atalay, "Saldırı örneğin hizmeti yavaşlatmaya yönelik olan DDoS ise biz bu saldırının kaynağını tespit edebiliyoruz. Sonra bu kaynakları sisteme zarar vermez hale getirmeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

HAVELSAN'da yaklaşık 800 bilişim uzmanının görev yaptığına işaret eden Atalay, "Merkezimizde şu anda sadece siber tehdit ve saldırıları takip edip, önlemeye çalışan 40 bilişim uzmanı görev yapıyor, yıl sonuna kadar bu sayıyı 80'e çıkaracağız" dedi.

Merkezin faaliyetinin sürdüğünü ifade eden Atalay, resmi açılışın Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve diğer ilgililerin katılımıyla 23 Mart'ta yapılacağını kaydetti.

Siber Savunma Teknoloji Merkezi tanıtım toplantısı

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :