Siber güvenlikte roller değişecek

Siber güvenlikte roller değişecek

Siber saldırılara karşı kurumlarını korumakla görevli siber güvenlik uzmanları, STM tarafından düzenlenecek yarışmada bu kez rol değiştirip birer hacker gibi hareket edecek- Yarışmayla kurumların ve siber güvenlik profesyonellerinin kabiliyetlerinin artır

ANKARA (AA) - GÖKSEL YILDIRIM - Siber saldırılara karşı kurumlarını korumakla görevli siber güvenlik uzmanları, Savunma Teknolojileri ve Mühendislik AŞ (STM) tarafından düzenlenecek yarışmada, bu kez rol değiştirip birer hacker gibi hareket edecek.

Siber güvenlik alanının önde gelen firmalarından olan ve son dönemde Siber Füzyon Merkezi gibi önemli yatırımlara imza atan STM, bu alandaki profesyonellerin motivasyonlarını artırmak, bilgilerini güncellemek ve kamuoyunda siber güvenliğe yönelik farkındalığın artırılmasına yönelik olarak 20 Ekim'de Ankara'da bir etkinlik düzenleyecek.

Capture The Flag'16 (CTF-Bayrağı Yakala) isimli etkinlikte siber güvenlik uzmanları, kriptoloji ve tersine mühendislik gibi dallarda belirlenen hedeflere diğer katılımcılardan önce ulaşmak için sistemlerdeki güvenlik açıklarından yararlanarak hedefe ulaşmaya çalışacak.

Yarışmada, siber saldırılara karşı kurumlarını korumakla görevli siber güvenlik uzmanları, bu kez rol değiştirip birer hacker gibi hareket edip diğer takımları geride bırakmak için çaba harcayacak.

Katılımcılar, kıyasıya yarışmanın yanı sıra kendilerini deneyerek eksiklerini görecek, bilgi ve becerilerini geliştirme fırsatı bulacak.

Yarışmayla aynı anda sektörün önde gelen güvenlik uzmanları tarafından siber güvenlik alanına yönelik güncel bilgiler paylaşılacak.

CTF etkinliğinde ileriye dönük olarak STM önderliğinde üniversiteler, özel sektör temsilcileri ve kamu kurumlarının katılımıyla siber güvenlik ekosistemi oluşturulması amaçlanıyor.

Yarışmayla kurumların ve siber güvenlik profesyonellerinin kabiliyetlerinin artırılmasını hedefleyen STM, bünyesindeki akademide de bu amaçla "uygulamalı web sızma testi", "siber tehdit istihbaratı" gibi bir dizi eğitim düzenliyor.

Başvuru süresi 19 Ekim'de sona erecek yarışmada birinci olacak takımı, kazanmanın prestijinin yanı sıra 10 bin liralık para ödülü bekliyor.

Etkinlikte yarışabilecek takım sayısı 25 ile sınırlı tutulacak.

- Siber güvenlikçiler her ihtimale hazırlanıyor

STM, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Savunma Sanayii Müsteşarlığına sistem mühendisliği, teknik destek, proje yönetimi, teknoloji transferi, lojistik destek hizmetleri; görevlerini gerçekleştirmek amacıyla kuruldu.

Siber güvenlik alanında yenilikçi, proaktif ve yerli ürün/çözüm geliştirme, nitelikli iş gücü ile katma değeri yüksek hizmet sağlama, yerli ürünlerin yurt dışına ihracatında öncülük yapma misyonuyla hareket eden STM, siber güvenlik alanında özellikle kamu kurum ve kuruluşları ile savunma sanayisi, ulaşım, enerji ve finans gibi kritik sektörleri hedefleyen çalışmalar yürütüyor.

Siber güvenlik alanındaki insan kaynağının artırılması ve var olan insan kaynağının donanımının artırılması da STM'nin çalışmalarında önemli bir yer tutuyor. Şirket, STM Akademi'de bu yönde eğitimler düzenliyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :