Siber güvenlik uzmanı ihtiyacı için yaz mesaisi

Siber güvenlik uzmanı ihtiyacı için yaz mesaisi

HAVELSAN, Türkiye'nin yaklaşık 20 bin siber güvenlik uzmanı açığını kapatmaya yönelik çabalara kısa dönemde katkı sağlamak amacıyla üniversite öğrencilerine yönelik yaz okulu düzenleyecek

ANKARA (AA) - GÖKSEL YILDIRIM - HAVELSAN, Türkiye'nin yaklaşık 20 bin siber güvenlik uzmanı açığını kapatmaya yönelik çabalara kısa dönemde katkıda bulunmak için kolları sıvadı.

Şirket, siber güvenlik alanında Türkiye'nin güvenliğine yaptığı katkının yanı sıra bu alandaki insan kaynağı yetiştirilmesinde de sorumluluk üstlenecek.

Siber güvenlik alanındaki tehditlerle baş edebilmek adına, küresel ölçekte 2019’a kadar uzman açığının 2 milyonu bulabileceği ifade ediliyor. Türkiye'de kısa vadede 20 bin kadar siber güvenlik uzmanına ihtiyaç duyulduğu belirtiliyor.

Bu ihtiyaçtan yola çıkarak savunma, bilişim, siber güvenlik gibi birçok yeni teknoloji alanındaki uzmanlığını gençlere aktarmaya hazırlanan HAVELSAN, bu amaçla siber güvenlik ve yazılım konusunda ilk kez yaz okulları açılacak. Yaz okullarından ilerleyen dönemlerde birçok alanda öğrenciler yararlanabilecek.

Genç mühendis adaylarının bilişim sektöründe doğru bir kariyer başlangıcı yapmaları için HAVELSAN Akademi Yazılım Mühendisliği ve Siber Güvenlik Yaz Okulları hayata geçirilecek. Bu okullarla öğrenciler gördükleri teorik bilginin sektördeki yansımalarıyla tanışma fırsatını yakalayacak.

- Yaz okullarına büyük ilgi

Yaz okulu programlarına Türkiye’nin dört bir yanından bilgisayar, bilgisayar bilimleri, endüstri, matematik, sistem, yazılım veya elektrik ve elektronik mühendisliği bölümlerinden yaklaşık 500 öğrenci başvurdu. Programların ilk dönemi için yaklaşık 50 kişi seçildi. İstanbul’dan Ankara’ya, İzmir’den Elazığ’a, Trabzon’dan Sakarya’ya birçok ilden gelecek öğrenciler 13-24 Haziran arasında HAVELSAN'ın merkez binasında eğitimlere katılacak.

HAVELSAN Akademi Siber Güvenlik Yaz Okulu'nda siber güvenlik uzmanı olmak isteyen üniversite öğrencilerine, HAVELSAN Siber Savunma Teknoloji Merkezi çalışanlarının bilgi ve tecrübeleri aktarılacak.

HAVELSAN Akademi Yazılım Mühendisliği Yaz Okulu'nda ise genç mühendis adaylarının, Türkiye ekonomisi için kaldıraç potansiyel olan yazılım sektöründeki eğitim açığının giderilmesi hedefleniyor. Yazılım mühendisliğinde kariyer yapmayı hedefleyen gençlere, HAVELSAN personeli tarafından Uygulama Yaşam Döngüsü Yönetimi, Çevik Yazılım Geliştirme, Yazılım Mimarisi, Yazılım Test Mühendisliği, Yazılımda Ustalık gibi dersler verilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :