Short trackta hedef, "bir saniye"

Short trackta hedef, "bir saniye"

Short Track Kurulu Başkanı Yıldırım: "Türkiye'de ilk defa bir sporcumuz 500 metrede 42 saniyeyi görebildi. Bu bizim için hakikaten çok önemli, çünkü 41 saniyelere düştüğümüz zaman dünyadaki en iyi sporcularla yarışabilecek seviyeye gelmiş oluyoruz"

ERZURUM (AA) - AYŞE YILDIZ - Türkiye Buz Pateni Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Short Track Kurulu Başkanı Ercüment Yıldırım, Türkiye'de ilk kez bir sporcunun 500 metrede 42 saniyeyi görebildiğini belirterek, "Bu bizim için hakikaten çok önemli, çünkü 41 saniyelere düştüğümüz zaman dünyadaki en iyi sporcularla yarışabilecek seviyeye gelmiş oluyoruz" dedi.

Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, short trackta zor bir sezon geçirdiklerine değinerek, sezon boyunca önemli organizasyonlara da ev sahipliği yaptıklarını söyledi.

Gençlerde ümit vadeden sporcuların yetiştiğini ve bunlardan birinin de Fırat Yardımcı olduğunu anlatan Yıldırım, "Sporcularımızdan Fırat Yardımcı, bu sene çok ciddi bir gelişme kaydetti. Türkiye'de ilk defa bir sporcumuz 500 metrede 42 saniyeyi görebildi. Bu bizim için hakikaten çok önemli, çünkü 41 saniyelere düştüğümüz zaman dünyadaki en iyi sporcularla yarışabilecek seviyeye gelmiş oluyoruz. Bu açıdan Fırat'ın yapmış olduğu 42 saniyeyi çok önemsiyoruz" diye konuştu.

Short trackta aynı sporcunun bin 500 metrede de ilk defa 2 dakika 16 saniye yaptığını ifade eden Yıldırım, bunun da kendileri açısından önemli olduğunu ve elde edilen derecenin birkaç saniye daha geriye çekilmesiyle iyi bir noktaya gelineceğini ifade etti.

Yıldırım, öncelikli hedeflerinin 2018 yılında yapılacak olimpiyatlar olduğunu bildirerek, "Bu yıl kış olimpiyatlarına sporcu göndererek, short track branşında olimpiyatlara mutlaka katılmayı hedefliyoruz" ifadesini kullandı.

-"Short trackta söz sahibi olabiliriz" 

Short trackın Türkiye için yeni bir spor dalı olmasına rağmen belirli bir noktaya geldiklerini vurgulayan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Türkiye bu sporu özümsedi. Altyapıda çok ciddi bir hareketlilik var. Ciddi bir potansiyel söz konusu. Altyapıdan yukarıya doğru başarılar gelecektir. Yukarıdaki sporcularımız ortadan başladılar. Şimdi bu branşın temeli aşağından başladığı için daha sağlam, daha başarılı oluyorlar. Onun için sağlam bir altyapı oluşturuyoruz. Short track, Türklerin yapısına uygun bir spor. Bu sporda Türkler olarak dünyada söz sahibi olabilecek bir noktadayız. Bunun için çok çalışmamız gerekiyor."

Yıldırım, short trackın çok çalışma gerektiren, tamamen performansa dayalı bir spor olduğuna dikkati çekerek, çalışılmadığı zaman bu sporda başarı elde edilemediğini dile getirdi.

Milli sporcu Fırat Yardımcı da hedefinin olimpiyatlar olduğunu belirterek, daha çok çalışmaları halinde iyi sonuçlar elde edebileceklerini söyledi.

Dört yıldır short track yaptığını anlatan Yardımcı, kısa sürede önemli mesafe katettiklerini, gelişimlerini sürdürüp daha büyük başarılara imza atacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :