Sezon açıldı, tezgahlarda hamsi ve istavrit bolluğu
Balık avı sezonunun açılmasıyla Kocaeli’de tezgahlar hareketlendi. Hamsi ve istavrit bolluğu dikkat çekerken, vatandaşlar taze ve uygun fiyatlı balık tüketmeye davet edildi.
Balık avı sezonunun başlamasıyla birlikte Kocaeli’deki balık tezgahları adeta şenlendi. İzmit Balık Hali'nde hareketlilik artarken, vatandaşlar sezonun ilk taze balıklarıyla buluştu. Hamsi ve istavritin bol çıkması, tezgahları zenginleştirirken, balıkçılar fiyatların da oldukça uygun olduğunu vurguladı.
Balıkçı Ahmet İslamoğlu, sezonun bereketli başladığını belirterek, "Sezonumuz açıldı, balık fiyatları makul. Satışlarımız güzel, Allah bereket versin" dedi.
Tezgahta yer alan fiyatlara da değinen İslamoğlu, "Sardalya 250 TL, hamsi 350 TL, barbun 600 TL. Güzel balık geliyor, bereketi var. Müşteride talep var ama havalar biraz daha soğusa daha iyi olacak. Bol bol balık yesinler, fiyatlar çok uygun" ifadelerini kullandı.
Bir kilo istavritin 3 kişilik bir aileyi rahatça doyurduğunu dile getiren İslamoğlu, vatandaşları balık tüketmeye davet etti. Sezonun ilerleyen günlerinde havaların soğumasıyla birlikte balık çeşitliliğinin ve bolluğunun daha da artması bekleniyor.


Kaynak: