Seydişehir'den kısa kısa

Seydişehir'den kısa kısa

KONYA (AA) - Seydişehir Mahmut Esat Anadolu Lisesinde başlatılan "Şişe Bahçesi" projesiyle öğrenciler, cam fanuslarda çiçek yetiştirip, sergi açtı.Okul...

KONYA (AA) - Seydişehir Mahmut Esat Anadolu Lisesinde başlatılan "Şişe Bahçesi" projesiyle öğrenciler, cam fanuslarda çiçek yetiştirip, sergi açtı.

Okul Müdürü Seyit Ali Koç rehberliğinde serginin hazırlandığını kaydeden Biyoloji öğretmeni Nuray Aysun Çayıröz, ekosistemin korunması, çevre bilincinin geliştirilmesi ve kardeşçe yaşam duygusunun oluşturulmasının amaçlandığını söyledi.

Okul salonunda 10 Mayıs’a kadar serginin açık kalacağını belirten Çayıröz, "Öğrencilerimizin yetiştirdiği bitkilerle doğaya ve çevreye dikkat çekildi. Biyolojik çeşitliliğin azaldığı günümüzde ekosistemlerin sağlıklı bir şekilde sürdürülebileceğinin farkındalığını oluşturmaya çalıştık. Böylelikle yaratıcılık, hayal gücü, estetik duygularını ve torik bilgilerini de kullanmış oldular. Üretilen çiçekler iç dekorasyonda ve hediyelik eşya olarak da kullanılabiliyor." diye konuştu.

Sergi açılışına Kaymakam Aydın Erdoğan, Jandarma Komutanı Üsteğmen Burak Çelik, Emniyet Müdürü Kasım Özdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar katıldı.

- Öğrenciler fidan dikti

Seydişehir Merkez ilkokulu öğrencileri ilçede oluşturulan hatıra ormanına fidan dikti.

Pınarbaşı Mahallesi'nde bulunan Kuğulu mesire alanında gerçekleştirilen fidan dikim töreninde konuşan Kaymakamı Aydın Erdoğan, amaçlarının yeşil bir Seydişehir oluşturmak olduğunu söyledi.

Öğrencilerin diktiği fidanlarla hatıra ormanının büyüyeceğini belirten Erdoğan, "Gelecek nesillerimize daha yeşil bir çevre bırakmak için her tarafı ağaçlandırmamız gerekiyor. Bu katkıya destek veren Orman İşletme Şefliğine ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz." dedi.

Konuşmanın ardından öğrenciler 750 çam ve sedir fidanını toprakla buluşturdu.

- Kaymakam Erdoğan'ın şehit ailelerini ziyareti

Seydişehir Kaymakamı Aydın Erdoğan, Ortakaraören Mahallesi'nde şehit ailelerini ziyaret etti.

Erdoğan ziyaretler sonrası yaptığı açıklamada, şehit yakınlarını ziyaret ettiklerini, şehit emaneti olan ailelerin mübarek ellerini öptüğünü söyledi.

Şehit ailelerinin onur ve gururunu paylaşmak istediklerini ifade eden Erdoğan, "Vatani görevleri sırasında farklı tarihlerde şehit olan Mustafa Tünel, Cumhur Dereli, Bülent Koca, Kemal Sert, Zafer Küçük’ün anne ve babasını ziyaret ettik. Ziyaretlerimizde şehitlerimizin yakınları ile sıcak, samimi ve içten sohbetle birlikte onların acılarını elimizden ve dilimizden geldiği kadarıyla hafifletmeye çalışıyoruz. Onlarla sohbet ederek, dilek ve isteklerinin olup olmadığını öğreniyoruz. Devlet olarak her zaman şehit ailelerine kapılarımız sonuna kadar açık ve her daim yanlarında olmaya devam edeceğiz." dedi.


Seydişehir'den kısa kısa

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :