"Seydişehir'de modern kütüphaneye ihtiyaç var"

"Seydişehir'de modern kütüphaneye ihtiyaç var"

KONYA (AA) - Seydişehir Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit, "Seydişehir adına yakışır kütüphanecilik hizmeti verilmesi için modern bir şehir kütüphanesine...

KONYA (AA) - Seydişehir Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit, "Seydişehir adına yakışır kütüphanecilik hizmeti verilmesi için modern bir şehir kütüphanesine ihtiyaç var" dedi.

Özyiğit, 52. Kütüphane Haftası dolayısıyla AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçedeki kütüphane binasının en önemli sorununun ısınma problemi olduğunu söyledi.

İki katlı binanın halen soba ile ısıtıldığını belirten Özyiğit, şunları kaydetti:

"Binanın sobalı olmaması gerekir. Bu durum personel motivasyonu ile okuyucuyu, fiziksel ve görüntü olarak kötü etkilemektedir. Seydişehir adına yakışır kütüphanecilik hizmeti verilmesi için modern bir şehir kütüphanesine ihtiyaç var. Öte yandan halk kütüphanesine yapılan üyelik ve okuyucu sayısı giderek artıyor. 2015 yılında kütüphanenin 3 bin 500 aktif üyesiyle, okuyucuya 64 bin ödünç kitap verilmiştir. Halkımızın bu tür yerlere ilgisi artıyor. Bu da kitap sevgisini beraberinde getiriyor. Yeni bir binanın yapılması için konuyu sürekli gündemde tutmalıyız."

"Seydişehir'de modern kütüphaneye ihtiyaç var"

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :