Seydişehir Millet Parkı hizmete açıldı

Seydişehir Millet Parkı hizmete açıldı

Seydişehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Millet Parkı; açılış töreni ile hizmete açıldı.

 

Seydişehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Millet Parkı; açılış töreni ile hizmete açıldı.

Eski İlçe Tarım Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü binasının taşınması ile yeşil alana dönüştürülen bölge Millet parkı olarak hizmete açılmış oldu.

Belediye Başkanı Mehmet Tutal, 3 bin 200 metre kare olan üzerinde bulunan Millet Parkı’nın, 990 Bin liraya mal olduğunu belirtti. Millet parkının açılış törenine, 22. 23. Ve 24. dönem Konya Milletvekili, önceki dönem Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı, AK Parti Genel Merkez Seçim Koordinasyon Merkezi(SKM) Başkanı Harun Tüfekçi, Kaymakam Aydın Erdoğan, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Başkan Tutal ‘’Bir ilçenin, bir kentin güzelliği sosyal alanların, yeşil alanların fazla olmasıyla anlaşılır. İnsanlar şehir hayatında bunaldıkları zaman dinlenebilecekleri mekânları olması gerekir. İlçemiz birçok yönüyle diğer ilçelere kıyasla mimari yönü ile mükemmel bir ilçe. Bu sebepten şehir merkezindeki yeşil ve sosyal alanların darlığı hissediliyordu. Millet Parkı çalışmamız ile şehrin ana merkezini rahatlatmış olduk. Seydişehir, hizmetin en güzeline, en kalitelisine layık olan bir ilçemiz. Kamelyalarından çöp kutularına varana kadar hepsi kent estetiğine uygun ayarlanmış bir park. Çevre ve Şehircilik bakanlığından aldığımız destek ile bu parkı yaptık. İşçisinden mühendisine, şirketinden kendi müdürlerimize ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Seydişehir’e hayırlar getirmesini temenni ediyor, hepinize saygılar sunuyorum’’ dedi.

Kaymakam Aydın Erdoğan ‘’Millet parkı, beton blokların yoğun olduğu ilçe merkezimizde ciddi bir ihtiyaç idi. Bu parkın açılışıyla vatandaşlarımızın nefes alabileceği, aileleriyle hoş vakit geçirebileceği bir mekâna sahip olduk. Seydişehir’imiz zaten güzel ve düzenli bir ilçeydi, bu parkla daha da güzelleşti. Başta belediye başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’’ dedi.

Harun Tüfekçi ‘’Başkanımız Seydişehir’de yeşil alanlarla alakalı ciddi çalışmalar yaptı. Seydişehir’in güzelliğine güzellik kattı. Bundan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum’’ dedi.

Millet parkında; süs havuzları ile Selçuklu Mimarisinin işlendiği pergoleler, oturma alanları, kamelyalar, bitkisel peyzaj alanları, modern aydınlatma alanları ve çocukların vakit geçirebileceği oyun grupları bulunuyor.

Protokol konuşmalarının ardından Alaylar Cami İmamı Hüsamettin Günay tarafından açılış duası yapıldı. Millet Parkı’nın kurdelesi protokol üyeleri tarafından kesilerek, Seydişehir halkının hizmetine açıldı. Program sonunda katılımcılara ikram çeşmesi ile soğuk şerbet ikram edildi.

Etiketler :