Seyahat acentelerine verilecek uçak desteği

Seyahat acentelerine verilecek uçak desteği

TÜROFED Başkanı Ayık:- "Turizm sektörü zor bir süreçten geçiyor, teşviklerin devam etmesi çok önemli. Fakat bu desteğin uçak başına değil, kişi başına çevrilmesi lazım"- POYD Başkanı Kızıldağ:- "Sadece uçak desteği değil, başka desteklerin de verilmesi ge

ANTALYA (AA) - Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, Türkiye'ye turist getiren seyahat acentelerine verilecek uçak desteğinin 2017 yılında da devam etmesi kararıyla ilgili, "Turizm sektörü zor bir süreçten geçiyor, teşviklerin devam etmesi çok önemli. Fakat bu desteğin uçak başına değil, kişi başına çevrilmesi lazım." dedi.

2017 yılında Türkiye'ye turist getiren seyahat acentelerine verilecek devlet desteği kararını değerlendirilen TÜROFED Başkanı Osman Ayık, turizm sektörü olarak kararı memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

Teşviklerin 2017 yılında da devam ediyor olmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Ayık, "Turizm sektörü zor bir süreçten geçiyor, teşviklerin devam etmesi çok önemli. Fakat bizim buradaki önerimiz, bu desteğin uçak başına değil, kişi başına verilmesi lazım. Desteğin uçağa blok olarak verilmesiyle hak edişleri falan gerçekleştirmek çok kolay olmuyor. Doğrudan tur operatörünün getirdiği yolcu başına destek verilse daha ekonomik bütçelerle daha etkili sonuçlar alınır." değerlendirmesinde bulundu.

Uçak desteğinin tüm yıla yayılmasının da çok önemli olduğunu ifade eden Ayık, mevsimsellik etkilerinin azaltılması için desteklerin yıl boyunca devam etmesiyle ilgili zaten turizm sektörünün talepleri bulunduğunu kaydetti. Ayık, pazar çeşitliliğini desteklemek için gelişmeye müsait pazarlara teşviklerin biraz daha artırılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

- POYD Başkanı Kızıldağ

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ali Kızıldağ da bu dönemde turizme verilecek her türlü desteği negatif olarak değerlendirdiklerini bildirdi.

Türkiye'nin içinde bulunduğu dönemde döviz girişine çok ihtiyacı bulunduğunu kaydeden Kızıldağ, döviz açığını kapatmak için en önemli enstrümanlardan birinin turizm olduğunu dile getirdi. Turizm sektöründe tur operatörlerine verilecek uçak desteğinin yeterli olmadığını savunan Kızıldağ, "Sadece uçak desteği değil, başka desteklerin de verilmesi gerekiyor. Konaklama sektörünün de 2017'ye hazırlanabilmesi için finansal desteğe ihtiyacı var. Çünkü bu yıl hem doluluk hem de gelir anlamında ciddi kayıp yaşandı." diye konuştu.

Kızıldağ, konaklama sektöründe hem istihdam hem de vergilerle ilgili destek beklediklerini, bu desteklerin de bir an önce planlanıp yürürlüğe konulmasında yarar bulunduğunu vurguladı.

Başbakan Binali Yıldırım, bugün partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, turizme gelecek yıl verilecek desteklerle ilgili açıklamalarda bulunmuş ve 2017 yılı boyunca A grubu seyahat acentelerine uçak başına 6 bin dolar destek verileceğini, eğer uçak 200 yolcu üzerinde kapasiteye sahipse bu desteğin yüzde 30 artırılacağını açıklamıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler