Sevilen Konyalı doktor Mevlüt Solak Hollanda'da hayatını kaybetti

Sevilen Konyalı doktor Mevlüt Solak Hollanda'da hayatını kaybetti

Hollanda’da hekimlik yapan sevilen Konyalı Doktor Mevlüt Solak kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetti.

Hollanda’da hekimlik yapan Konyalı Doktor Mevlüt Solak kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetti.

1972 Konya doğumlu Mevlüt Solak, ilkokulu Konya'da bitirdikten sonra Hollanda’ya dört kardeşi ile birlikte babasının yanına taşınmıştı. Kısa zamanda Avrupalı insanların Müslüman halklara ve özellikle Türklere bakışını gördü. Gurbetçilerin ikinci sınıf muamelesini görerek, yabancıların ezilmişlik duygusunu kabullenemedi. Çalışkanlığı ve azmi ile okuyarak yabancı bir dil ve kültüre rağmen tıp fakültesini kazandı. Dr. Mevlüt Solak, ülkesi, ailesi ve özelikle tüm mazlum gurbetçilerin yüz akı olmuştu.

gurbet.jpg

Doktorluk hayatında mazlum gurbetçilerin derdine derman, sığınılacak bir liman olan Dr. Mevlüt Solak, başta kendi halkı olmak üzere yabancı ve yerli halkın sevgi ve saygısını kazanmıştı. Hollanda’ da yaşayan Türklerin, diğer gurbetçi ve özellikle Müslümanların sadece sağlık alanında değil yaşamış oldukları tüm problemlerde önlerine düşerek yol gösterici bir rehber olan Mevlüt Solak, ezilmiş ve dezavantajlı hakları gayreti ile avantajlı duruma çevirmek için zamanını bu yolda harcamış, klinik sahibi olmuş, hizmetlerini en iyi şekilde sunarak tercih edilen bir kurum haline getirmişti.

Ülkesini, bayrağını ve Müslüman halkları en iyi şekilde temsil etmek için 'aşk ile koşan yorulmaz’' düsturu ile çalışmaya devam eden Dr. Solak, bu hedefi yolunda ilerlerken hekim arkadaşları ile yaptığı toplantı esnasında fenalaşıp kalp krizi sonucu Rabbine kavuştu.

15b2bea3-a818-4f8c-ad4e-991be2e74b90.jpg

Sevilen Doktor Mevlüt Solak'ın vefat haberi öncelikle çok sevdiği ailesini, yerli ve tabancı tüm sevdiklerini yasa boğdu.

Önceki gün doğduğu topraklarda Konya Musalla Mezarlığı'na defnedilen hemşerimiz Mevlüt Solak'a memleket.com.tr ailesi olarak bizler de Allah'tan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine sabr-ı cemil niyaz ediyoruz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum