"Sevgi çiçeği" tohumları toprakla buluştu

"Sevgi çiçeği" tohumları toprakla buluştu

ANKARA (AA) - Gölbaşı Belediyesi tarafndan "sevgi çiçeği" tohumları törenle ekildi.Eymir Mahallesi Tema Parkı yanında bulunan 3 bin metrekarelik sevgi...

ANKARA (AA) - Gölbaşı Belediyesi tarafndan "sevgi çiçeği" tohumları törenle ekildi.

Eymir Mahallesi Tema Parkı yanında bulunan 3 bin metrekarelik sevgi çiçeği tohum ekim alanındaki törende, halk arasında "Yanar döner, gelin düğmesi, türbe, kırmızı peygamber çiçeği ve hasırcı çiçeği" isimleriyle de bilinen sevgi çiçeğinin tohumları ekildi.

Ekim törenine Gölbaşı Kaymakamı Tülay Baydar Bilgihan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Kemalettin Cengiz Tekinsoy, Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay ve Baldudak Ortaokulu 5. sınıf öğrencileri katıldı.

Sevgi çiçeği gibi endemik türlere yönelik farkındalığın artmasının sevindirici olduğunu belirten Gölbaşı Kaymakamı Tülay Baydar Bilgihan, "Yaşam alanımız için bütün canlılarla birlikte yaşadığımızın bilinci ile hareket etmeliyiz. Bu tarz spesifik, endemik türleri koruma noktasında birlikte hareket etmeliyiz. Farkındalık her geçen gün artmaktadır. Umarız attığımız tohumunun çok güzel sevgi çiçeklerini mayıs, haziran ayında hep beraber görme imkanımız olacaktır." diye konuştu.

Törende konuşan Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay ise sevgi çiçeği için çalışmalarını son iki yılda arttırdıklarını dile getirdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Kemalettin Cengiz Tekinsoy ise "Esas görevimiz ülkemizdeki tabiat varlıklarını koruma. Tabiatı önce kirletip sonra temizlemeye çalışmaktan ziyade aynı koruyucu hekimlik gibi öncelikli olarak korumaya gayret etmeliyiz. Bugün de burada Gölbaşı’nın endemik bitkisi olarak sevgi çiçeğinin ekimini yaptık." ifadelerini kullandı.

Duruay, törene katılanlara cam kavanoz içinde sevgi çiçeği hediye etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :