SETA'dan "Türkiye’de İslami Finansın Geleceği" paneli

SETA'dan "Türkiye’de İslami Finansın Geleceği" paneli

SETA İstanbul'da 24 Eylül'de düzenlenecek panelde, BDDK Başkanı Akben ve Vakıf Katılım Genel Müdürü Göktaş konuşma yapacak

İSTANBUL - Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA), Türkiye’de İslami finansın geleceğinin ele alınacağı bir panel düzenleyecek.

SETA'dan yapılan açıklamaya göre, dünya finans sistemi içinde özellikle küresel ekonomik kriz sonrasında giderek önem kazanan İslami finansın Türkiye’deki bankacılık ve finans sektörü içindeki mevcut durumu ve gelecek perspektifi, 24 Eylül saat 14:00'te SETA İstanbul'da gerçekleştirilecek panelde masaya yatırılacak.

SETA Ekonomi Araştırmaları Direktörü Sadık Ünay moderatörlüğünde düzenlenecek "Türkiye’de İslami Finansın Geleceği" başlıklı panelde, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben ve Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş konuşma yapacak.

Panelde Türkiye'de İslami finans ve katılım bankacılığının gelişim süreci, kalkınma çabaları ve altyapı finansman ihtiyacı başta olmak üzere büyük projelerde İslami finans enstrümanlarının oynayabileceği roller, KOBİ’lerin finansman ihtiyaçlarını karşılamada risk sermayesi sistemi ve faizsiz finansal araçların önemi gibi konular tartışılacak.

İstanbul Finans Merkezi projesi bağlamında İslami finans ve katılım bankacılığının oynayabileceği potansiyel rollerin de değerlendirileceği panele, İslami finans ve katılım bankacılığına ilgi duyan akademisyen, girişimci ve sektör temsilcilerini bir araya getirecek.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :