SESOB Başkanı Köksal

SESOB Başkanı Köksal

SİVAS (AA) - Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Köksal, İs Sağlığı ve Güvenliği yasasının 1 Temmuz 2016 tarihi itibariyle resmi olarak...

SİVAS (AA) - Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Köksal, İs Sağlığı ve Güvenliği yasasının 1 Temmuz 2016 tarihi itibariyle resmi olarak başlayacağını, işletmelerin bu tarihten itibaren 1 kişi dahi çalıştırsa iş sağlığı ve güvenliği hizmeti satın almak zorunda olduğunu belirtti.

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'na göre, 1 Temmuz'dan itibaren az tehlikeli ve 50’den az çalışanı olan kamu, özel tüm iş yerlerine iş güvenliği uzmanı, tıp fakültesi mezunu, iş yeri hekimi bulundurma zorunluluğu geldiğini ve uygulamanın 1 Temmuz’da başlayacağını hatırlattı.

İş kazalarını önlemek amacıyla 2012 yılında, "iş sağlığı ve güvenliği kanunu"nun çıkarıldığını aktaran SESOB Başkanı Köksal şunları söyledi:

"Her iş yerinde bir iş güvenliği uzmanı ile işyeri hekimi bulundurma zorunluluğu getiren kanun kapsamında da iş yerleri az tehlikeli, tehlikeli, çok tehlikeli olmak üzere üç gruba ayrılarak işletmelere, zorunlu uygulama için geçiş süresi tanındı. 50 kişinin altında çalışanı olan tehlikeli ve çok tehlikeli iş yerleri için hekim ve iş güvenliği uzmanı istihdam etme zorunluluğu, 2014’ün Ocak ayında başlamıştı. Bundan böyle manav fırın, taksici, mobilyacı, giyim eşyası satanlara kadar, işletmeler bir kişi bile çalıştırsa iş güvenliği uzmanı ve doktor bulundurmak zorunda olacaklar. İşverenin kendisi yada görevlendireceği bir kişinin gerekli eğitimleri alması halinde işe giriş, periyodik muayeneler, tetkikler hariç iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini kendilerinin de yürütebilecek. Kanunda belirtilen kurallara uymayanlara ise 5 ile 10 bin lira arasında para cezaları verilecek."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler