Sesiyle gönüllere elinin lezzetiyle damaklara hitap ediyor

Sesiyle gönüllere elinin lezzetiyle damaklara hitap ediyor

Diyarbakır'da müziğe 26 yılını verdikten sonra açtığı lokantada hem yöresel yemekler hazırlayan hem de cümbüş ve ut eşliğinde şarkılar söyleyen Mehmet Barut, müşterilerinin beğenisini topluyor - Barut:- "Bir insanın gönlünü fethettiğiniz zaman o gönül gid

DİYARBAKIR (AA) - FİKRET KAVĞALI - Diyarbakır'da müziğe 26 yılını verdikten sonra lokanta açan Mehmet Barut, hem yöresel yemekler hazırlıyor hem de cümbüş ve ut eşliğinde müşterilerine şarkılar söylüyor.

Küçük yaşlarda müziğe ilgi duyan 50 yaşındaki Mehmet Barut, kısa zamanda birçok enstrümanı çalmayı öğrendi.

Profesyonel olarak 1986'da müzisyenliğe adım atan, düğünlerde türküler söyleyen Barut, Valilik Korosu'nda da 15 yıl cümbüş çaldı.

İlerleyen zamanlarda yaşadığı maddi sıkıntılardan dolayı müzisyenliği bırakan Barut, 5 yıl önce lokanta açmaya karar verdi. Ofis semtindeki lokantada yaptığı yöresel yemekleri ilgi gören Barut, ikinci şubesini de merkez Kayapınar ilçesinde açtı.

Müzikten kopamayan Barut, yaptığı yöresel yemeklerle bir yandan damakları tatlandırırken, diğer yandan cümbüş ve ut eşliğinde söylediği şarkılarla müşterilerinin beğenisini topluyor.

- "Amaç gönüller güzel olsun"

Barut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 26 yıl boyunca müzikle ilgilendiğini söyledi.

Yaptığı yemeklerin çevresinde beğenilmesi üzerine açtığı lokantada yöresel lezzetler hazırladığını dile getiren Barut, Diyarbakır'ın yemek kültürünü elinden geldiğince yaşatmaya çalıştığını vurguladı.

Barut, "Gelen müşteri yemek yedikten sonra ikinci gün başka bir dostunu getiriyorsa doğru yoldasınız. Yemeklerimizi cümbüş çalarak müzik eşliğinde sunuyoruz. Amaç gönüller güzel olsun. Dostlarımız gönlüyle bize geliyor. Bir insanın gönlünü fethettiğiniz zaman o gönül gidecek, başka gönülleri getirecek. Biz müşterimizin hem midesini hem gözünü doyuruyor hem de kulağının pasını alıyoruz." diye konuştu.

Müşterilerden Özgür Önder Öztürk, lokantanın açıldığı günden itibaren müdavimi olduğunu anlatarak, "Mehmet Usta'nın yaptığı yemekler mideye, müziği ise kulağa hitap ediyor. Bu durum da bizi buraya gelmeye itiyor. Yöresel ezgiler eşliğinde doyumsuz lezzetleri tatmak güzel ve keyif verici. Hem ruhumuzu hem de midemizi coşturuyor." dedi.

İsmail Aydın da güzel ve acılı yemeklerin tadını müzikle çıkarmaya çalıştıklarını kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :